Argeș: Prefectul roagă cetățenii să acorde prioritate la vaccinare bătrânilor și persoanelor cu boli cronice

Elena Avramescu / 26.01.2021, 13:46
Argeș: Prefectul roagă cetățenii să acorde prioritate la vaccinare bătrânilor și persoanelor cu boli cronice

Prefectul roagă cetățenii să acorde prioritate la vaccinare bătrânilor. Emanuel Soare, prefectul judeţului Argeş, a făcut un apel de ultimă oră către argeșeni pentru a se acorda prioritate la programarea pentru vaccinarea anti-Covid19 bătrânilor şi persoanelor cu boli cronice.

Prefectul roagă cetățenii să acorde prioritate la vaccinare bătrânilor

Rugămintea mea către argeşeni ar fi să dăm prioritate persoanelor vârstnice de peste 65 de ani şi bolnavilor cronici şi să-i ajutăm să se programeze pentru vaccinare, iar noi ceilalţi mai tineri, chiar dacă suntem eligibili pentru etapa a doua, să aşteptăm un pic. Să ne programăm întâi seniorii când lucrurile vor intra în normal, când fiecare senior se va putea programa, fiecare bolnav cronic va avea acces la o doză de vaccin, apoi să ne programăm şi noi. Moral pentru mine, ca lider al unei instituţii care este eligibilă pentru etapa a doua şi, mai mult decât atât, coordonează tot ceea ce înseamnă vaccinarea în judeţ (…), nu este să mă programez acum, în condiţiile în care vârstnicii nu se pot programa, a declarat prefectul, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Prefectul roaga cetatenii sa acorde prioritate la vaccinare batranilor
Prefectul roaga cetatenii sa acorde prioritate la vaccinare batranilor

În plus, Emanuel Soare a mai adăugat că bătrânii din judeţul Argeș trebuie să fie ajutaţi în mod expres pentru programarea la vaccinare, în momentul în care vor fi din nou locuri disponibile.

Fiecare să-şi ajute părinţii, bunicii, să le creeze conturi pe platformă şi să aştepte momentul în care programarea va putea fi disponibilă, să-i ajute să se programeze şi ulterior noi, ceilalţi, să ne programăm (…). Mă bazez pe argeşeni că vor înţelege lucrul acesta şi vom dovedi solidaritate şi spirit comunicat. Pentru că, mai devreme sau mai târziu, sigur că ne va veni rândul tuturor să ne vaccinăm, a mai spus acesta.

Se pare că programările la vaccinare în judeţul Argeş pot fi reluate la data de 8 februarie, când urmează să fie deschise cinci noi centre, înafară de cele opt care funcţionează în prezent şi unde nu mai sunt locuri disponibile momentan.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI