„Ar fi nevoie de o rachetă peste Torino”. Reacția de neînțeles a unei prezentatoare după Eurovision

Ana Anitoiu 16.05.2022, 13:50
„Ar fi nevoie de o rachetă peste Torino”. Reacția de neînțeles a unei prezentatoare după Eurovision

O prezentatoare de origine rusă a avut o reacție de neînțeles după finala Eurovision, ce s-a încheiat cu victoria Ucrainei. Femeia a publicat un mesaj pe Twitter în care a îndemnat la atacarea locului în care s-a desfășurat concursul muzical, în orașul italian Torino.

Zelenski a mulțumit pentru victoria Ucrainei la Eurovision

Ediţia Eurovision Song Contest 2022 de la Torino a fost câştigată, sâmbătă seară, de Ucraina. Țara a fost reprezentată de Kalush Orchestra cu melodia „Stefania” și a primit un total de 631 de punct, dintre care 439 din partea publicului.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a reacționat la această victorie, spunând că în timp ce curajul poporului Ucrainei impresionează lumea, muzica lui cucerește Europa. Liderul de la Kiev le-a mulțumit reprezentanților țării și tuturor celor care i-au votat.

„Pentru a treia oară în istoria sa. Şi, cred, nu ultima. Vom face tot posibilul pentru a primi într-o zi participanţii şi oaspeţii Eurovision în oraşul ucrainean Mariupol. Liber, paşnic, reconstruit! Sunt sigur că corul nostru victorios în lupta împotriva inamicului nu este departe. Slavă Ucrainei!”, a adăugat Zelenski.

Reactia de neinteles a unei prezentatoare dupa Eurovision
Kalush Orchestra, care a reprezentat Ucraina la Eurovision 2022. Foto: Captura YouTube

Mesajul prezentatoarei ruse, după Eurovision

Însă, victoria Ucrainei la Eurovision i-a nemulțumit pe unii dintre ruși. O prezentatoare de origine rusă, Irina Vitiazeva, a publicat un mesaj pe Twitter prin care a îndemnat la atacarea locului în care a avut loc finala concursului, Pala Olympic Arena din Torino.

„Bombardați cu o rachetă Satana (R-36M, n.r.)”, a fost îndemnul prezentatoarei de origine rusă, asupra căruia a atras atenția o jurnalistă ucraineană care monitorizează televiziunea rusă de stat.

Prezentatoarea care a scris acest comentariu  pe Twitter, Irina Vitiazeva, este o jurnalistă pro-Putin şi gazda unui talk-show difuzat de televiziunea națională rusă, Russia-1. Ea nu a fost singura care a scris un astfel de mesaj legat de Eurovision. Rușii au aruncat asupra Mariupolului bombe pe care au scris citate din spectacolul Eurovision al Ucrainei.

Ce vor face reprezentanții Ucrainei la Eurovision cu trofeul

În urma concursului muzical, reprezentanții Ucrainei la Eurovision au anunțat ce vor face cu trofeul. Kalush Orchestra a anunţat că-l va vinde prin licitaţie, iar banii obţinuţi în acest mod vor ajunge la o fundaţie ce ajută armata ucraineană şi întraga țară.

„Plănuim să scoatem trofeul la licitaţie şi să donăm toţi banii unei fundaţii care ajută forţele armate şi Ucraina. Urmează să alegem una. Mulţi oameni deja fac donaţii din străinătate şi poate şi mai mulţi ar vrea să doneze. Iar acest lucru îi va motiva. Va fi în beneficiul Ucrainei”, a spus liderul trupei, Oleh Psiuk.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că victoria Ucrainei la concursul muzical Eurovision a demonstrat „imensa susţinere publică” pe care o are țara în care Rusia a declanșat un război la data de 24 februarie.

Urmăriți Impact.ro și pe