Apple pregătește un dispozitiv nou. Ce va face acesta și cât va costa

Cristian Cojocaru 01.04.2021, 22:06
Apple pregătește un dispozitiv nou. Ce va face acesta și cât va costa

Nu este un secret faptul că Apple investește în realitate mixtă. După introducerea senzorilor LiDAR în iPhone și iPad, se pare că Apple se pregătește să lanseze un nou dispozitiv independent în următoarele luni, după cum relatează Bloomberg.

Apple pune la cale lansarea unui nou dispozitiv

Potrivit lui Mark Gurman, gigantul tehnologic din Cupertino intenționează să lanseze în câteva luni o cască de realitate mixtă, într-un eveniment care va avea loc în mod fizic. El a adăugat că Apple ar dori să prezinte primul său dispozitiv major din 2015 către mass-media și dezvoltatori și să le lase să-l experimenteze.

Nu este prima dată când auzim despre setul cu cască de realitate mixtă al companiei. Luna trecută, renumitul analist Apple Ming-Chi Kuo a declarat că Apple își propune să lanseze dispozitivul până la mijlocul anului 2022, urmat de o cască de realitate augumentată (n.r. AR) în 2025,

În ianuarie, Bloomberg a susținut că viitorul hardware va fi un (în mare parte) „dispozitiv de realitate virtuală”, ceva asemănător cu produsele de la Oculus și HTC – dar mult mai costisitor. Raportul mai arată că setul cu cască Apple va avea chipset-uri avansate, similare procesorului său M1,cu  un afișaj de înaltă rezoluție și tehnologie de răcire.

Desigur, Apple ar putea modifica unele dintre aceste caracteristici până la finalizarea designului. Compania își propune să lanseze setul cu cască MR ( n.r. realitate mixtă) ca dispozitiv independent, în loc să îl conecteze la un Mac pentru alimentare și procesare. Acest lucru l-ar face o ofertă mai atractivă pentru oameni , putând să se miște prin casă și să o folosească.

Potrivit informatiilor, acest nou dispozitiv de la Apple ar putea avea pretul de 3.000 de dolari americani
Potrivit informatiilor, acest nou dispozitiv de la Apple ar putea avea pretul de 3.000 de dolari americani

Prețul căștilor nu va fi unul de neglijat

Oamenii familiarizați cu problema au declarat pentru Bloomberg că Apple își propune să utilizeze material textil în părțile exterioare ale setului cu cască pentru a reduce greutatea. În februarie, The Information a raportat că setul cu cască Apple va avea benzi de schimb în stil Apple Watch, în afară de materialul din plasă din exterior.

Publicația a menționat, de asemenea, că gigantul tehnologic își propune să includă audio spațial și până la o duzină de camere și senzori LiDAR pentru urmărirea manuală și funcționalitatea AR. Compania se gândește la diferite metode de control. Aceasta include un cadran pe setul cu cască, atașamente pentru degete în formă de degetar, precum și urmărirea mâinilor și a ochilor.

Primele căști Apple nu vor fi deloc ieftine. Potrivit informațiilor, acestea ar putea avea un preț de aproximativ 3.000 de dolari americani, ceea ce nu pare scandalos dacă este comparat cu prețul Microsoft Hololens 2 de 3.500 de dolari americani. Lansarea efectivă a setului cu cască ar putea fi la cel puțin câteva luni distanță. Cu toate acestea, Apple ar anunța probabil unele extensii și noi API-uri pentru pachetul de realitate augumentată,  la Worldwide Developers Conference, astfel încât să putem măsura direcția ambițiilor din domneniul realității augumentate ale Apple.