Apple, contribuție majoră în scandalul momentului. Suma uriașă pe care o donează

Iancu Andreea 12.06.2020, 13:54
Apple, contribuție majoră în scandalul momentului. Suma uriașă pe care o donează

În vreme ce SUA se confruntă cu proteste după decesul unui bărbat de culoare, ucis de un polițist, tot mai multe companii se aliniază în lupta pentru dreptatea rasială. Apple este unul dintre giganții care își dorește să contribuie la înlăturarea violenței rasiale. Suma pe care urmează să o doneze cei de la Apple este una impresionantă.

Apple, o inițiativă pentru înlăturarea problemelor rasiale

Anunţul companiei este strâns legat de cel făcut de alte organizații din domeniul tehnologiei. Acestea au afirmat tare și răspicat că sunt împotriva violenţei rasiale. Atât companiile, cât și anumite organizații din Europa sunt revoltate după ce, pe 25 mai, un afro-american, George Floyd, a fost ucis de către un ofiţer de poliţie.

Cei de la Apple au dezvoltat o inițiativă care se va numi Apple Racial Equity and Justice. Inițiativa va avea ca puncte principale problemele legate de educaţie, egalitate economică şi reforma justiţiei penale. Potrivit directorului Tim Cook, acesta va fi condusă de Lisa Jackson, vicepreşedintele Apple pentru mediu, politici şi iniţiative sociale. Într-o filmare transmisă de CNBC, Cook argumenta decizia.

Crescând în Alabama în timpul mişcării drepturilor civile, am văzut de prima dată că singurul lucru care a făcut vreodată schimbări de lungă durată şi durabile au fost oamenii de bună credinţă, care au renunţat la confort şi la siguranţă pentru a vorbi şi a demonstra, pentru a solicita responsabilitate şi a perfecta o societate defecitară, a afirmat Cook în filmarea sa.

Tim Cook, directorul companiei Apple anunță noile măsuri Foto - businessinsider.com
Tim Cook, directorul companiei Apple anunță noile măsuri
Foto – businessinsider.com

Donație de milioane de dolari

Cook a declarat că această inițiativă va dispune atât de componente interne, cât și externe. Pe plan intern, Apple urmează să angajeze mai multe persoane din grupuri subreprezentate până acum.

Luăm măsuri semnificative în ceea ce priveşte diversitatea şi incluziunea în cadrul Apple. Pentru că putem face şi trebuie să facem mai multe pentru a angaja, dezvolta şi sprijini pe cei din grupurile nereprezentate, în special colegii noştri de culoare, a spus Cook.

Totodată, compania va colabora cu universități istorice, unde învață studenți de culoare, cu colegii comunitare, educatori de ştiinţă şi tehnologie şi studenţi subevaluaţi. De asemenea, vor exista parteneriate cu grupuri externe. Inclusiv Iniţiativa pentru egalitate în justiţie, un grup care se opune încarcerării în masă, va colabora cu Apple, potrivit news.ro.

Apple se angajează, de asemenea, să crească achiziţiile de la furnizori de culoare, a mai spus Cook.

Astfel, Apple urmează să aloce 100 de milioane de dolari pentru această nouă iniţiativă dedicată dreptăţii rasiale.