Apple a fost amendat cu aproape 2 milioane de dolari. Motivul care stă la baza sancțiunii

Cristian Cojocaru, Aurora Popa 23.03.2021, 16:07
Apple a fost amendat cu aproape 2 milioane de dolari. Motivul care stă la baza sancțiunii

Unul dintre giganții tech, Apple a reușit să fie amendat cu impresionanta sumă de aprope 2 milioane de dolari. Din cauza faptului că unele dispozitive nu mai prezintă în pachet unul dintre obiectele esențiale, autoritățile au decis această sancțiune.

De ce a fost Apple amendat cu aproape 2 milioane de dolari

Apple a mai reușit o ”performanță” de această dată în rândul amenzilor, nicidecum în cel al tehnologiei. Gigantul a primit o amendă din partea Braziliei din cauza faptului că a decis ca telefonul iPhone 12, lansat în toamna anului trecut, să nu mai vină la pachet cu încarcătorul de priză.

Statul brazilian São Paulo nu a fost prea încântat de această mișcare din partea Apple, astfel că Agenția de Protecție a Consumatorului,  Procon SP, a decis amendarea gigantului tehnologic cu o sumă echivalentă cu 1,9 milioane de dolari pe motiv că a încalcat Codul de Apărare a Consumatorului.

Această amendă nu înseamnă mai nimic pentru compania a cărui venit în ultimul sfert de an arăta 111,4 miliarde de dolari. Aceste venituri reprezintă un record de câștiguri pentru Apple, care a fost alimentat de vânzările inițiale ale iPhone 12. În urma amenzii, directorul executiv al Procon -SP, Fernandor Capez a avertizat compania din California că ar trebui să aibă grijă să respecte legislația din Brazilia cu privire la protecția consumatorului.

Apple a fost amendat cu fabuloasa sumă de aprope 2 milioane de dolari pe motiv că nu au mai inclus în pachet încărcătoarele pentru priză
Apple a fost amendat cu fabuloasa sumă de aprope 2 milioane de dolari pe motiv că nu au mai inclus în pachet încărcătoarele pentru priză

Apple nu a răspuns întrebărilor

Potrivit 9to5Mac, Apple nu a venit cu nici un răspuns la întrebările puse de către Procon-SP, în momentul în care a fost întrebat dacă prețul telefonului iPhone 12 a scăzut în urma scoaterii încărcătorului din pachet. Un alt răspuns pe care l-au evitat cei de la Apple, face referire la întrebările legate de prețul dispozitivului cu și fără încărcător, iar dacă numărul încărcătoarelor produse este unul redus.

Anul trecut, în decembrie, au apărut pentru prima dată știrile preocupărilor celor de la Procon-SP cu privire la acest aspect. La acea dată, Apple a afirmat că încărcătorul a fost scos din motive de mediu. Aceștia au mai adăugat că decizia are la bază evitarea risipirii de materie primă și energie în cadrul consumatorilor, deși această alegere ar trebui să fie făcută de către consumatori.

Criticii au susținut că nu sunt impresionați de acest răspuns, afirmând că Apple a făcut această mișcare în scopul de a-i împinge pe potențialii clienți să se abținî de la încărcătorul wireless MagSafe sau de la adaptorul de a alimentare mai rapid.

Urmăriți Impact.ro și pe