A apărut aplicația care le permite elevilor să-i “scoată la tablă” pe profesori

Ciprian Ioana / 13.03.2019, 11:06
A apărut aplicația care le permite elevilor să-i “scoată la tablă” pe profesori

În sistemul de învățământ din România sunt rare momentele în care elevii își pot spune părerea despre profesori fără frica repercursiunilor. Un cadru didactic a venit, însă, cu o idee.

Aplicația Teleskop a fost creată de o profesoară din Buzău și le permite elevilor să-și evalueze profesorii, după ore, în mod anonim.

Monica Mocanu, profesoara care a lansat aplicația, susține că s-a inspirat din școlile europene, acolo unde un astfel de sistem este des utilizat.

”Aplicația este gratuită și este destinată utilizării de către profesori, în mod independent, la libera alegere. Rezultatele obținute nu sunt disponibile decât profesorilor, din contul personal. Elevii au regim de anonimitate a oferirii răspunsurilor. Pentru utilizarea aplicației e nevoie ca elevii și profesorii să dețină telefoane cu conexiune la internet”.

Prezentarea oficială a aplicației Teleskop, disponibilă pe iOS și pe Android, arată că cele trei formulare disponibile în varianta de start a aplicației conțin seturi de întrebări care sunt comune, indiferent de materie.

Printre întrebări se numără “Cât de bună a fost lecția pe care am ținut-o? Oare mesajul pe care am dorit sa-l transmit elevilor mei a fost destul de clar? Ce puteam face mai bine?”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI