Aplicația pe care Germania vrea să o închidă. Mulți români o folosesc ca alternativă la Whatsapp

Nicu Stan 13.01.2022, 15:53
Aplicația pe care Germania vrea să o închidă. Mulți români o folosesc ca alternativă la Whatsapp

Aplicația pe care Germania vrea să o închidă. Mulți români o folosesc ca alternativă la Whatsapp. Germania ar putea închide Telegram, dacă serviciul de mesagerie popular printre grupurile de extremă-dreaptă şi oamenii care se opun restricţiilor legate de pandemia de coronavirus continuă să încalce legislaţia germană, a anunțat ministrul de Interne Nancy Faeser, miercuri, transmite Reuters.

Germania ar putea interzice o aplicație la modă. Mulți o folosesc în loc de Whatsapp

Germania a anunțat că va închide platforma Telegram dacă prin serviciul de mesagerie se mai încalcă legea germană. Platforma este populară printre membrii de extremă-dreapta, precum și printre grupurile de germani care sunt împotriva restricțiilor impuse în încercarea de a se limita răspândirea pademiei de coronavirus.

”Nu putem exclude acest lucru”, a spus Nancy Faeser pentru săptămânalul Die Zeit, informează news.ro.

Germania ar putea bloca aplicatia Telegram
Germania ar putea bloca aplicatia Telegram

Blocarea Telegram, ultima soluție

De asemenea, o blocare a platformei Telegram ar fi gravă şi cu siguranță o ultimă soluţie, a spus Nancy Faeser, adăugând că ”mai întâi ar trebui epuizate toate celelalte opţiuni”.

Aceasta a mai declarat că Germania se află în discuții cu partenerii săi din Uniunea Europeană pentru a afla cum să reglementeze platforma Telegram.

Telegram, cea mai periculoasă aplicație de mesagerie

Telegram se numără printre cele mai populare aplicații de mesagerie din lume, însă probabil și „cea mai periculoasă”, titra în 2021 revista germană Der Spiegel.

Platforma de mesagerie a găzduit, de-a lungul timpului, protestatari din țări represive cum ar fi Belarus, dar, în aceiași măsură, și teroriști, extremiști sau traficanți de droguri.

Cine este în spatele Telegram

În spatele Telegram se află abilul antreprenor rus Pavel Durov care are dorința de a pune la dispoziția utilizatorilor o aplicație de mesagerie care nu se supune niciodată controlului guvernelor.

Telegram a fost fondată în anul 2013 de frații Pavel și Nikolai Durov, foști creatori ai foarte popularei rețele sociale rusești VKontakte. Aceștia susțin că securitatea este prioritară și refuză, de regulă, să colaboreze cu autoritățile, ceea ce a adus unele încercări de blocare în anumite țări, în special în Rusia.

Ce se poate găsi pe Telegram

Acest fapt a atras adepți ai teoriilor conspirației, extremiști de dreapta, dealeri de droguri sau escroci, precum și protestatari din țări cu regimuri dictatoriale. De asemenea, pe Telegram falsificatorii folosesc aplicația pentru a oferi certificate false de vaccinare COVID, dealerii o folosesc să comercializeze droguri….etc.

Astfel, infracțiunile sunt planificate și comise în văzul tuturor. Aplicația a devenit echivalentul darknet-ului, numai că este mult mai accesibilă. Poate ajunge în buzunarul oricărui utilizator care dorește să o instaleze pe telefon.

Urmăriți Impact.ro și pe