Aplicația care nu trebuie să îți lipsească în vacanța din Grecia sau Bulgaria. Te scutește de multe probleme

Badea Violeta 25.06.2022, 17:18
Aplicația care nu trebuie să îți lipsească în vacanța din Grecia sau Bulgaria. Te scutește de multe probleme

În această perioadă, mii de români se pregătesc să plece în vacanță în Grecia sau în Bulgaria. Toate aceste persoane trebuie să afle că s-a lansat aplicația cate te ajută să citești etichetele scrise în altă limbă. Aplicația InfoCons este un proiect al mișcării pentru protecția consumatorilor din țara noastră și poate fi descărcată gratuit din magazinele virtuale ale fiecărei platforme în parte. Iată tot ce trebuie să știi despre ea!

Aplicația care te ajută să citești etichetele scrise în altă limbă

Vești bune pentru românii care se pregătesc să plece în vacanță în Grecia sau în Bulgaria. S-a lansat aplicația care te ajută să citești etichetele scrise în altă limbă.

Este vorba despre aplicația InfoCons. Platforma va fi lansată și în străinătate, iar românii care sunt plecați la muncă în altă țară sau sunt în vacanță vor avea acces la o serie de lucruri interesante care le vor fi utile. Spre exemplu, aceștia vor putea să citească etichetele produselor alimentare scrise în altă limbă.

„În momentul în care vorm merge în Italia ceea ce este cel mai important este faptul că vom putea scana produsele din rafturile magazinelor și vom avea informația în limba română, ceea ce cred că este un plus foarte mare pentru consumatorul român.

Dar nu numai în Italia, ci chiar și în Grecia sau în Bulgaria, mai ales în această perioadă estivală unde de cele mai multe ori, mai ales alfabetul din Grecia și Bulgaria ne pune dificultăți.

Nu știm dacă este pastă cu măsline sau este pastă de curățat pantofii. Scanezi codul de bare și ai acces la toate informațiile aditivi, coloranți, alergeni”, a spus Sorin Mierlea, fondatorul InfoCons, la Antena 3.

Cu aplicatia InfoCons poti scana codurile de bare ale produselor pentru a primi informatii despre ingrediente in limba romana
Cu aplicatia InfoCons poti scana codurile de bare ale produselor pentru a primi informatii despre ingrediente in limba romana

La ce te mai ajută aplicația InfoCons

Utilizatorii aplicației vor mai avea acces la alertele de siguranţă alimentară. De asemenea, aceștia vor putea intra în contact imediat cu autoritățile din țara unde se efectuează călătoria sau cu prietenii în cazul producerii unor evenimente grave.

Aplicația a fost creată pentru a fi utilizată pe oricare dintre cele trei mari platforme de operare, iOS, Android și Windows Phone, platforma a fost dezvoltată pentru a putea apela instant în caz de urgență serviciile de pompieri, poliție sau salvare din peste 200 de state.

Mai mult, se pot alege maximum trei numere favorite și un mesaj SMS default. În caz de urgență, este nevoie doar de apăsarea unui singur buton pentru a se trimite SMS cu mesajul presetat către cele trei numere definite, la care se adaugă coordonatele GPS pentru geolocalizare.

Urmăriți Impact.ro și pe