Apel disperat de la Guvern după bilanțul negativ. Anunț important pentru români

Rădulescu Valentin 08.07.2020, 14:28
Apel disperat de la Guvern după bilanțul negativ. Anunț important pentru români

Din cauza bilanțului negativ, Guvernul a făcut un apel la respectarea măsurilor de protecție. Totul deoarece astăzi România a înregistrat cea mai mare creștere de la începutul pandemiei.

Mesaj public de la Guvern!

Autoritățile au lansat un apel public, după ce astăzi România a înregistrat 555 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, adică cel mai mare număr de la începutul pandemiei în țară. Așadar, Grupul de Comunicare Strategică transmite populației să respecte cu strictețe toate măsurile de protecție sanitară, precum: purtarea măștii, păstrarea distanței, evitarea contactului direct cu alte persoane și igienizarea frecventă a mâinilor.

„În contextul creșterii susținute a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), Grupul de Comunicare Strategică atrage atenția asupra necesității respectării cu strictețe a măsurilor de protecție sanitară: purtarea măștii, păstrarea distanței, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor.

Rata de conformare față de măsurile de protecție sanitară reprezintă elementul central în gestionarea eficientă a crizei sanitare și în limitarea răspândirii virusului.”, a transmis astăzi Grupul de Comunicare Strategică.

Sursă Foto: Robin Utrecht/ABACAPRESS.COM

România a înregistrat peste 30.000 de cazuri

Astăzi, pe data de 8 iulie, România a înregistrat 30.175 de persoane infectate cu noul Covid-19. De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 18 decese. Totodată, autoritățile încurajează la conștientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul virus. Amintim că temporar izolarea și carantina nu mai sunt obligatorii.

„Încurajăm la conștientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, la îndemnarea în mod respectuos a terțelor persoane să respecte măsurile de protecție, precum și la semnalarea către autorități a cazurilor în care acestea sunt încălcate.

Dezavuăm actele de politizare a crizei sanitare, fie de negare a pericolului infectării sau de minimalizare a riscurilor generate de COVID-19, fie de contestare recurentă a măsurilor luate de autorități pentru gestionarea crizei, bazate pe evaluarea experților în sănătate publică, întrucât astfel de acte determină comportamente și atitudini contrare imperativului sanitar și social al acestui moment.”, se mai arată în mesajul transmis.

Urmăriți Impact.ro și pe