Apariție inedită a Regelui Charles, la puțin timp după moartea Reginei. Ținuta sa ridică semne de întrebare

Anca Manolica 04.10.2022, 11:48

Regele Charles al III-lea și soția sa Camilla, regina consort, au vizitat luni, 3 octombrie, Scoția, în primul lor angajament public comun de când s-a încheiat perioada de doliu regal în memoria reginei Elisabeta a II-a. Ținuta purtată de moștenitorul tronului britanic a ridicat multe semne de întrebare. Mai ține Regele Charles doliu?

Apariție inedită a Regelui Charles, la primul angajament public

Charles, în vârstă de 73 de ani, a devenit suveran imediat după moartea mamei sale, Elizabeth, la Castelul Balmoral, Scoția, la 8 septembrie. Marea Britanie a ținut 10 zile de doliu național, în timp ce familia regală a prelungit perioada de doliu cu o săptămână după înmormântarea reginei, la 19 septembrie.

Însă perioada s-a terminat, iar o lume întreagă este martoră la începutul unei noi ere, cu un nou monarh britanic. Steagurile clădirilor guvernamentale britanice din întreaga lume au fost rearborate, iar reședințele regale au început și ele să se redeschidă. Astfel, Regele Charles al III-lea și regina consoartă Camilla au participat, luni, 3 octombrie, la primele lor angajamente publice comune. Potrivit experților regali, acestea marchează începutul stabilizării poziției suveranului de la Londra.

În cadrul vizitei în Scoția, Regele Charles a acordat în mod oficial statutul de oraș orașului Dunfermline, locul de naștere al unui alt rege Carol, care a domnit în secolul al XVII-lea înainte de a fi executat, fiind ultimul monarh britanic născut în Scoția. Sute de oameni s-au adunat pe străzile orașului Fife pentru a saluta cuplul regal.

Nu mai ține doliu?

Tatăl Prințului William s-a declarat „încântat” de această hotărâre și speră ca locuitorii să privească schimbarea cu „un adevărat sentiment de mândrie”. Dunfermline s-a numărat printre orașele care au obținut statutul de oraș în cadrul sărbătorilor Jubileului de Platină, pentru a marca cei 70 de ani de domnie ai reginei Elisabeta.

Pentru prima lor îndatorire publică comună, regele Charles a ales să poarte un kilt (articol de îmbrăcăminte specific scoțian), iar Camilla o ținută verde închis.

 

În cursul zilei de luni, Charles și Camilla au organizat o recepție pentru aproximativ 300 de invitați la Edinburgh pentru a celebra comunitatea britanică din Asia de Sud. Familia regală s-a întâlnit cu indieni britanici, pakistanezi și mulți alții și va aduce un omagiu contribuțiilor pe care aceștia le-au adus Regatului Unit.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...