Apare un nou certificat verde. OMS și UE au bătut palma, ce presupune

Andrei Simion 10.06.2023, 09:54
Apare un nou certificat verde. OMS și UE au bătut palma, ce presupune

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Uniunea Europeană (UE) tocmai au anunțat un parteneriat istoric prin care se va implementa un nou sistem de control al mobilității la nivel global, similar cu cel al certificatului verde din pandemia de coronavirus.

Un nou certificat verde la nivel global

Trebuie precizat că, la începutul anului 2022, europarlamentarul Cristian Terheș avertizase că va fi implementat un nou certificat verde la nivel global, care va include mai multe date. Iată că, marți, OMS și UE au transmis că au semnat un parteneriat istoric prin care, la nivel global, va fi implementat un sistem, preluat după modelul certificatului verde, pentru facilitarea libertății la nivel global de circulație”.

În iunie 2023, OMS va prelua sistemul UE de certificare digitale privind COVID-19 pentru a institui un sistem global care va contribui la facilitarea mobilității globale și la protejarea cetățenilor din întreaga lume de amenințările actuale și viitoare la adresa sănătății. Acesta este primul element constituit al Rețelei mondiale de certificare a sănătății digitale, care va dezvolta o gamă largă de produse digitale pentru a asigura o sănătate mai bună pentru toți”, susține Comisia Europeană.

Ce presupune noul sistem, de fapt

Vineri seară, într-o intervenție la Antena 3 CNN, europarlamentarul Cristian Terheș a explicat ce presupune noul sistem: Faptul că se instituie o astfel de tehnologie este o problemă în sine. Aceștia au spus că în primă fază va fi folosit pentru a dovedi o anumită formă de vaccinare, după care, citez certificat de vaccinare”, după care va fi folosit pentru un fel de dosar al pacientului, adică, toate datele sale persoanele, individuale, vor fi accesate”.

Urmăriți Impact.ro și pe