Apare o nouă monedă în România. Valoarea pe care o va avea

Badea Violeta 17.05.2022, 21:33
Apare o nouă monedă în România. Valoarea pe care o va avea

Începând cu data de 23 mai 2022, Banca Națională a României a transmis că va lansa o nouă monedă pe piața din țara noastră. Aceasta va fi confecționată din argint și va fi scoasă cu prilejul a 350 de ani de la nașterea lui Ion Neculce. Iată valoarea pe care o va avea!

O nouă monedă va fi lansată în România

Banca Naţională a României a anunțat prin intermediul unui comunicat că va pune în circulație începând cu data de 23 mai o nouă monedă. Aceasta va fi din argint și va avea inscripționat chipul lui Ion Neculce.

De altfel, moneda va fi lansată cu ocazia a 350 de ani de la nașterea celebrului cronicar moldovean și mare boier, care a ocupat diferite funcții importante în perioada domniei lui Dimitrie Cantemir. Banca Naţională a României a mai anunțat că moneda va avea o valoare de 10 lei o greutate de 31,103 grame și un diametru de 37 mm.

Aversul monedei din argint va prezenta o imagine a mănăstirii Putna alături de portetul domnitorului Ștefan cel Mare, în timp ce reversul va avea inscripționată o mână care scrie un fragment din cunoscute lucrare „O samă de cuvinte”. De asemenea, vor apărea inscripțiile cu ocazia căreia va fi lansată în România, „350 de la naștere” şi „Ion Neculce”.

Imagini cu noua moneda de argint
Imagini cu noua moneda de argint

Cum va arăta moneda din argint

Așadar, BNR va pune pe piața din țara noastră în circulație o nouă monedă din argint, dar momentan vor fi doar 5.000 de exemplare. Inițial, suma cu care se va vinde se ridică la 470 de lei, cu TVA exclusiv, plus certificat de autenticitate.

Monedele din argint cu tema 350 de ani de la naşterea lui Ion Neculce au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Moneda care te poate îmbogăți

Dacă, din întâmplare, ai pe acasă vreo monedă polul lui Carol I, cu o valoare de 20 de lei, poți deveni milionar. Moneda emisă în anul 1868 valorează nu mai puțin de 100.000 de euro.

Aceasta are 6,45 de grame, o compoziție de 90% aur și 10% cupru. Din păcate, exemplarele emise au fost extrem de limitate, căci s-au creat doar 200.

Cum s-a adaptat băiatul Flaviei Mihășan la grădiniță
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...