Apar tramvaiele de noapte în București. Pe ce linii vor circula

Diana Radu 21.02.2020, 12:16
Apar tramvaiele de noapte în București. Pe ce linii vor circula

Vești bune pentru bucureșteni! Reprezentanții Societății de Transport București (STB) au anunțat că vor introduce tramvaie de noapte, care vor avea un traseu circular. Acestă modificare vine ca un răspuns la solicitarea făcută de Sindicatul Transportatorilor din București. Pe ce linii vor circula tramvaiele de noapte și de când vor fi introduse?

STB introduce tramvaie de noapte în București. Când va fi pusă în aplicare măsura?

Tramvaiul de noapte destinat persoanelor care ies din schimbul doi de la serviciu sau care pleacă la muncă va circula pe liniile 1 și 10. STB a luat această măsură după ce reprezentanții Sindicatului Transportatorilor din București au făcut mai multe cereri prin care au solicitat înființarea unei linii de noapte cu tramvaiul în inelul circular.

„Lina de noapte cu tramvaiul pe acest inel circular va permite reconfigurarea traseelor de noapte și preluarea de pe acest inel circular, sau din interiorul lui, a personalului de serviciu – venirea și plecarea de la serviciu, pentru cei de la schimbul doi – dar și pentru cetățenii Muncipiului București”, au anunțat reprezentanții STB în cadrul unei conferințe.

tramvaie de noapte, bucuresti, liniile 1 si 10
STB introduce tramvaie de noapte în București

Cât despre data la care urmează să se pună în folosință tramvaiele de noapte, aceasta nu a fost încă făcută publică. Însă, Vasile Petrariu, președintele Sindicatului Transportatorilor din București a precizat că tramvaiele vor fi suplimentate în funcție de necesități. De asemenea, pe lângă liniile de autobuze expres, care ajung la Aeroportul Otopeni, STB mai operează cu autobuze de noapte pe încă 25 de trasee.

„Acest lucru ne va permite în viitor să reconfigurăm traseele de noapte în asemenea manieră încât ele să vină, să alimenteze și să preia de pe acest inel circular, sau în interiorul lui, atât personal de serviciu, dar și pentru cetățenii Municipiului București. În funcție de necesități, vom vedea câte tramvaie vor circula pe acest traseu”, a mai spus Vasile Petrariu, în cadrul conferinței de presă.

Urmăriți Impact.ro și pe