Anunțul zilei vine de la Dacia. Noul model de mașină este anunțat, când e lansarea

Stan Filon 19.02.2022, 13:53
Anunțul zilei vine de la Dacia. Noul model de mașină este anunțat, când e lansarea

Surpriză de proporții anunțată de Dacia! Cel care a adus vestea este Luca de Meo, CEO al grupului Renault, care împreună cu Clotilde Delbos, CFO, au prezentat rezultatele financiare înregistrate de companie. Cei doi șefi au prezentat datele legate de finanțe, însă au vorbit puțin și despre viitorul constructorului francez. Ei bine, atunci a venit și supriza!

Anunțul zilei vine de la Dacia. Când va fi lansat următorul model electric

Fanii Dacia se pare că nu vor fi nevoiți să aștepte până în anul 2026 pentru a face cunoștință cu noul model electric de la Dacia-Renault, așa cum fusese anunțat în urmă cu ceva timp. procesul se pare că a fost devansat, așa că noul model Dacia electric va ieși pe piață mult mai devreme. Noul model Dacia electric va fi dezvoltat pe noua platformă electrică CMF-AEV, iar noua dată de lansare este anul 2024, nu 2026, așa cum apăruse informații anterioare, scrie Profit.ro. Cel mai probabil, următorul model de Dacia electric va fi modelul Sandero.

În ceea ce privește gigantul francez, Renault Group are mai multe lansări planificate, începând cu noul Megane E-Tech, care urmează să ajungă pe piețele europene. Alte proiecte așteptate sunt cele construite pe noua platformă electrică CMF-BEV: Renault 5, Renault 4, Alpine și Alpine SUV.

Anuntul zilei vine de la Dacia. Cand va fi lansat urmatorul model electric
Anuntul zilei vine de la Dacia. Cand va fi lansat urmatorul model electric

„Succesorul lui Dacia Spring”

Pe lângă acestea, francezii de la Renault au un plan și un nou model Dacia, care va avea dimensiuni de clasă A, similare cu Dacia Spring. Potrivit declarațiilor lui Luca de Meo, CEO Renault, acest model va fi succesorul primului model electric al mărcii, care a avut un real succes. Din păcate, se pare că durata de viață a primului model electric al mărcii românești va fi mai scurtă decât în mod obișnuit, apărând foarte curând o variantă îmbunătățită.

„Pentru început platforma CMF-EV va oferi Megane E-Tech, apoi viitorul Scenic și noul Alpine GT crossovert. Platforma CMF-BEV va oferi Renault 5, dar și succesorul lui Renault 4. Iar pe CMF-A vom aduce, iar aceasta este o decizie pe care am luat-o în acest an, succesorul lui Dacia Spring”, a anunțat Luca de Meo.

Dacia Spring a fost un pariu câștigat de constructorul francez. Acest model a primit un număr foarte mare de comenzi, iar recenziile clienților sunt unele foarte bune în toată Europa. Cu toate că a obținut un punctaj destul de mic la testele EuroNCAP, Dacia Spring s-a vândut foarte bine în primul an de lansare și trendul pare a fi unul ascendent.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...