Anunțul zilei despre Dacia. Șefii de la Renault sunt siguri, se face schimbarea

Stan Filon 08.11.2022, 15:15
Anunțul zilei despre Dacia. Șefii de la Renault sunt siguri, se face schimbarea

Grupul Renault a venit cu ultimele anunțuri! Aceștia vor să facă o adevărată revoluție în fabricile lor, inclusiv în uzinele Dacia, din România! Mai exact, se dorește o majorare a marjei operaționale a Dacia de la 10, la 15%, în anul 2030.

Anunțul zilei despre Dacia

Anunț important de la Grupul Renault, care vrea să mărească marja operațională a Dacia de la 10, la 15%, în anul 2030, iar pentru întreg grupul constructorul francez anunță o creștere de la 8, la 10 %.

Conform oficialilor Renault, planul vizează o majorare a marjei operaționale a grupului francez de la 8% în 2025 până la 10% în 2030 și un flux anual de numerar de peste două miliarde de euro între 2023 și 2025, care va crește la peste trei miliarde de euro anual între 2026 și 2030.

Anuntul zilei despre Dacia
Anuntul zilei despre Dacia

Renault vrea să mărească marja operațională a Dacia de la 10, la 15%

„Pentru a atinge această ambiție, Dacia, în prezent campioană în segmentul B, va intra cu îndrăzneală în segmentul C. După modelul Jogger din acest an, Dacia Bigster va întruchipa această mișcare și vor urma alte două vehicule. În paralel, Dacia va continua să reducă costurile și va beneficia de dublarea volumului platformei globale CMF-B pe mărci care va ajunge la două milioane de unități până în 2030”, menționează oficialii francezi.

Renault Group a denumit această mișcare foarte îndrăzneață drept…Renaulution: „Revoluion”. Dacă până acum constructorii auto evoluau într-un mediu caracterizat de o tehnologie a motoarelor cu combustie termică matură și cu așteptări stabile din partea clienților, totul se va schimba. Industria auto trebuie să țină pas cu schimbările tehnologice și astfel va lua naștere o nouă generație de autoturisme electrice, care va avea software noi și va ține cont de mobilitate și economia circulară.

Astăzi, după „Renaștere” și „Renovare”, primele două faze ale planului strategic Renaulution, prezentat în ianuarie 2021, Renault Group deschide al treilea capitol și lansează „Revoluția” sa, cu ambiția de a deveni un grup auto de nouă generație (Next Generation).

„Revoluția” adoptată de Grupul Renault

Renault Group lansează a treia etapă a planului său strategic, „Revolution”, prin crearea a 5 entități specializate, cu echipe dedicate, fiecare dintre acestea fiind construită pe un ansamblu omogen de tehnologii, cu o guvernanță proprie și cu un cont de rezultat dedicat.

Aceste entități sunt următoarele:
• Ampere: primul jucător dedicat exclusiv domeniului electric și software, provenit dintr-un constructor auto tradițional.
• Alpine: o marcă exclusivistă globală, cu zero emisii, având sportul auto în ADN-ul său. Un model de business „asset-light” unic, combinat cu inovații tehnologice specifice.
• Mobilize : construit în jurul unei companii de servicii financiare de prim rang pentru a oferi produse pe piața noii mobilități, a energiei și a serviciilor de date.
• The Future Is NEUTRAL : prima companie din industria auto consacrată economiei circulare 360° : de la bucla închisă a materialelor până la reciclarea bateriilor.
• Power : activitatea de bază tradițională a Renault Group va continua, prin dezvoltarea de vehicule termice și hibride inovatoare cu emisii scăzute sub mărcile Renault, Dacia și Renault LCV (vehicule utilitare ușoare), fiecare dintre acestea cu organizarea și cu guvernanța lor proprie.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...