Anunțul oficial despre finalul pandemiei, făcut de OMS. Când se va termina și care e condiția

Stan Filon 22.08.2020, 15:22
Anunțul oficial despre finalul pandemiei, făcut de OMS. Când se va termina și care e condiția

Directorul OMS a vorbit despre durata pandemiei de coronavirus, dar a recunoscut că totul depinde de noi și de felul în care reușim să ne protejăm. Oficialul speră că pandemia va lua sfârșit mai repede decât gripa spaniolă, adică în cel mult doi ani.

Directorul OMS speră ca pandemia de coronavirus să ia sfârșit în mai puțin de doi ani

Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a spus că globalizare nu ne ajută cu nimic în timpul pandemiei, deoarece virusul se poate răspândi rapid, iar șansa noastră este să apară cât mai repede un vaccin pe piață, dar acesta recunoaște că tratamentul ar putea să nu apară niciodată.

„În situaţia noastră, cu mai multă tehnologie şi, desigur, cu mai multă conectivitate, virusul are o şansă mai mare de a se răspândi, se poate mişca rapid pentru că suntem mai conectaţi acum”, a declarat şeful OMS, într-o informare de presă la Geneva.

Directorul OMS speră ca pandemia de coronavirus să ia sfârșit în mai puțin de doi ani
Directorul OMS speră ca pandemia de coronavirus să ia sfârșit în mai puțin de doi ani

Vaccinul nu va pune capăt pandemiei, dacă va fi descoperit

„Dar, în acelaşi timp, avem şi tehnologia şi cunoştinţele care să oprească răspândirea. Deci avem un dezavantaj al globalizării, apropierii, conectivităţii, dar un avantaj al unei tehnologii mai bune. Aşa că sperăm să încheiem această pandemie în mai puţin de doi ani”.

Şeful OMS a făcut apel la „unitatea naţională” şi „solidaritatea globală”. „Acestea sunt esenţiale, împreună cu utilizarea la maximum a instrumentelor disponibile, şi în speranţa că putem avea instrumente suplimentare precum vaccinul”.

Pe lângă faptul că a spus că durata pandemiei ar putea fi doi ani, Tedros Adhanom Ghebreyesus vine și cu o veste devastatoare pentru populație. Șeful OMS a spus că vaccinul nu va pune capăt pandemiei de coronavirus.

”Trebuie să învăţăm cu toţii să controlăm acest virus”

„Mai multe ţări se confruntă acum cu noi focare după o lungă perioadă cu transmisie redusă. Aceste ţări sunt un exemplu de precauţie pentru ţările care acum înregistrează o descreştere a cazurilor. Progresul nu înseamnă victorie. Cei mai mulţi oameni sunt susceptibili cu privire la virus. În acest caz, este vital ca ţările să fie capabile să identifice rapid şi să prevină transmiterea şi posibilitatea de noi restricţii“, a precizat Ghebreyesus.

„Nicio ţară nu trebuie să forţeze asta până când nu avem un vaccin. Un vaccin va fi o unealtă vitală şi sperăm că vom avea unul cât mai curând. Dar nu există garanţie că vom avea, şi chiar dacă vom avea un vaccin, acesta nu va pune capăt pandemiei. Trebuie să învăţăm cu toţii să controlăm acest virus, folosindu-ne de mijloacele pe care le avem acum şi să facem ajustările în viaţa de zi cu zi care să ne menţină sănătoşi“, a mai spus directorul general al OMS, potrivit news.ro.

Până în prezent, peste 22, 8 milioane de oameni s-au infectat cu coronavirus, iar dintre aceștia, un număr de 793.382 și-au pierdut viațadin cauza coronavirusului.

Urmăriți Impact.ro și pe