Anunțul mult așteptat de la meteorologi. Ce urmează în luna februarie

Badea Violeta 20.01.2023, 13:45
Anunțul mult așteptat de la meteorologi. Ce urmează în luna februarie

Vremea se schimbă radical în România. După ce am avut parte de temperaturi de primăvară, iarna își intră în rol și vom avea parte de frig și precipitații sub formă de ninsoare. Iată cum va fi vremea în a doua lună a anului 2023. ANM a făcut anunțul!

Vremea schimbă foaia. Când vin ninsorile în țara noastră

În luna ianuarie a acestui an am avut parte de temperaturi mai ridicate decât cele specifice perioadei, în majoritatea regiunilor țării. Tocmai din acest motiv, puțini oameni mai sperau să vadă zăpadă. Și iată, totuși, că iarna va veni, cel puțin asta susțin specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Potrivit acestora, în luna februarie, temperaturile vor fi normale pentru această perioadă din calendar, astfel că va veni frigul și precipitații sub formă de ninsoare nu vor lipsi din peisaj.

Citește și Se schimbă anotimpul în România. Fenomenul pe care îl pregătește vremea la jumătatea lui ianuarie!

Cum va fi vremea in luna februarie
Cum va fi vremea in luna februarie

Cum va fi vremea în următoarele trei săptămâni

  • Săptămâna 3o ianuarie – 6 februarie

Pentru intervalul menționat, specialiștii ANM anunță temperaturi apropiate de cele specifice pentru această perioadă a anului, posibil ușor mai ridicate în zonele extracarpatice, dar și ușor mai coborâte la munte.

În Carpații Meridionali, Apuseni și Munții Rodnei și Călimanii valorile vor fi mai scăzute, medii zilnice fiind de -5…-6 grade Celsius. La munte, cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice pentru acest interval de timp.

  • Săptămâna 6 februarie – 12 februarie

Valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru aceast interval, în toate regiunile. Excepții vor fi, însă, în nord-estul României, mai exact în județele Botoșani și Iași. În schimb, regimul pluviometric va fi în general deficitar în jumătatea sud-vestică a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal.

  • Săptămâna 13 februarie – 19 februarie

La mijlocul lunii februarie și spre sfârșitul acesteia, vremea va continua să fie rece, cu temperaturi scăzute și precipitații sub formă de ninsoare.

Potrivit specialiștilor ANM, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval de timp, pe întreaga suprafață a țării.

Citește și Adevărul despre vremea din 2022. S-a mai întâmplat doar de două ori în țara noastră!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...