Anunțul momentului pentru toți românii care au centrale termice. Statul oferă ajutor pentru ei

Cătălina Burghelea 19.11.2022, 18:44
Anunțul momentului pentru toți românii care au centrale termice. Statul oferă ajutor pentru ei

Vești pentru românii care au centrale termice. Guvernul tocmai a făcut anunțul. Deoarece, în ultima perioadă, prețurile gazelor naturale au crescut mult, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a reiterat faptul că le-a recomandat cetățenilor acestei țări să își cumpere o centrală performantă, pentru a economisi căldură.

Ce trebuie să știe românii care au centrale termice. Ministrul Virgil Popescu a anunțat azi

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a reamintit, sâmbătă, 19 noiembrie 2022, că îi sfătuiește pe români să își înlocuiască centrala de apartament cu una performantă, de aceea, împreună cu ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a stabilit ca și centralele de apartament să intre în Programul Rabla pentru Electrocasnice.

Centralele de apartament intră în programul „Rabla pentru electrocasnice”

Oficialul PNL recomandă românilor (care îşi permit să schimbe centrala termică) să treacă pe unele performante, în pragul iernii. În schimb, cei care nu au posibilități financiare vor fi ajutaţi prin programul Rabla pentru electrocasnice.

„Le-am recomandat românilor, cei care îşi permit să schimbe centrala, să treacă pe centrale performante. Împreună cu ministrul Mediului, în coaliţie, am stabilit, e vorba de Programul Rabla pentru Electrocasnice, să intre şi centralele de apartament, ca oamenii care nu îşi permit să-şi cumpere o centrală, să poată să şi-o schimbe, să fie ajutaţi, pentru că şi statul, la rândul lui, câştigă pentru că scade consumul de gaz”, a relatat ministrul Popescu în cadrul unei emisiuni TV.

centrala termica

Câți kilowați consumă pe lună ministrul Energiei

Întrebat în ce praguri de consum pentru energia electrică se încadrează, Virgil Popescu a făcut următoarea precizare: „Mă încadrez şi până în 300, la locuinţa de aici unde stau lângă Bucureşti, dar mă încadrez şi la peste 300, la Turnu Severin, unde am pompe de căldură, dar acolo am şi panouri fotovoltaice, dar consum foarte mult acolo, pentru că iarna mă încălzesc cu pompele de căldură şi consumă foarte mult, dar şi vara, consumul este mai mare de 300 de kilowaţi”. „Nu-i vorba de făcut risipă”, a zis ministrul Energiei.

Metoda la care a apelat pentru costuri reduse

Oficialul guvernamental a explicat că încearcă, pe cât posibil, să economisească. În acest sens, a schimbat centrala de apartament cu una nouă, în condensare. Astfel, au scăzut costurile şi consumul cu 30% al gazului, motiv pentru care le recomandă românilor să facă același lucru, adică să-și achiziționeze o centrală performantă. Tehnica de încălzire prin condensare valorifică la maximum capacitatea calorică a combustibilului, extrăgând maximul de căldură pentru confortul casei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...