Anunțul momentului pentru bucureștenii care stau la bloc. Ce se întâmplă cu apartamentele lor, e vorba despre bani

Ana Anitoiu, Adrian Dumitru 18.10.2021, 08:01
Anunțul momentului pentru bucureștenii care stau la bloc. Ce se întâmplă cu apartamentele lor, e vorba despre bani

Bucureștenii care stau la bloc primesc o veste bună. Un oficial a anunțat ce se întâmplă cu apartamentele lor și câți bani ar putea obține ca proprietari de locuințe în Capitală.

Ce se întâmplă cu apartamentele din București

Indiferent de zona în care se află în Capitală, apartamentele din București se scumpesc și vor continua să se scumpească în contextul inflaționist și al creșterii costurilor de producție cu materialele de construcție.

În plus, potrivit CEO-ului platformei de imobiliare Directimo, Matei Maloș, nu poate fi estimată evoluția prețurilor la materia primă pentru anul viitor. Însă, prețurile apartamentelor trebuie să rămână accesibile, ca să existe un raport corect între cerere și ofertă.

Anuntul momentului pentru bucurestenii care stau la bloc. Ce se intampla cu apartamentele lor, e vorba despre bani
Imagine din Capitala

Veste bună pentru bucureștenii proprietari de apartamente

Conform Directimo, apartamentele din București sunt împărțite în patru segmente: mediu, mediu-superior, premium și lux. În funcție de aceste segmente, prețurile diferă considerabil.

”În continuare, locuințele din România sunt cele mai accesibile din Uniunea Europeană dacă privim relația dintre prețul la metrul pătrat și veniturile populației.

Optimizarea suprafețelor către zona de smart economy, acele produse eficientizate și corelate cu piața occidentală cu investiții în arhitectură și calitate, și mai puțin în metri pătrați, ar genera un nivel de accesibilitate mai ridicat”, a mai spus Matei Maloș, potrivit wall-street.ro.

CEO-ul Directimo a dat și o veste bună pentru proprietarii de apartamente din București. Mai exact, pentru cei care au locuințe în zona suburbiilor. Matei Maloș a spus că această zonă se va dezvolta în anii viitori și va deveni un segment popular pentru cumpărarea de noi locuințe.

Cât costă apartamentele din București, în funcție de zonă

Segmentul mediu, cel al clasei de mijloc, conține apartamente aflate în zonele semi-centrale ale Bucureștiului și în suburbia de nord – centură, Pipera și Voluntari. Aici, prețul mediu pentru o garsonieră cu o suprafață de 37 de metri pătrați este de 65.000 euro.

Un apartament cu două camere din segmentul mediu, cu o suprafață de 53 metri pătrați, costă în medie 89.000 de euro. Pentru trei camere și o suprafață de 74 de metri pătrați, prețul este de aproximativ 123.000 euro.

În segmentul mediu-superior, în care suprafețele medii utile sunt asemănătoare cu cele din segmentul mediu, o garsonieră de 36 de metri pătraţi costă 70.900 de euro. Prețul unui apartament cu două camere, de 54 de metri pătrați, este de 111.600 euro; iar cel al unui apartament cu trei camere, de 77 metri pătraţi, este de 161.110 euro.

Segmentul premium, cu apartamente ce se găsesc în zonele centrale sau ultra-centrale și în nordul Capitalei, prețurile pornesc de la 88.000 de euro, pentru o garsonieră de 40 metri pătrați. Un apartament cu două camere, de 57 de metri pătrați, costă 148.000 euro, iar unul cu trei camere, de 82 de metri pătrați, costă 221.517 euro.

Locuințele din segmentul de lux se află în zone precum Primăverii, Kiseleff și Aviatorilor. Conform reprezentanților Directimo, aici se pot cumpăra doar apartamente de la două camere în sus.

Astfel, un apartament cu două camere din segmentul de lux, cu o suprafață de 81 de metri pătrați, costă 742.995 euro; iar unul cu trei camere și o suprafață de 122 de metri pătrați costă 955.689 de euro. Vezi AICI câte apartamente și-a cumpărat președintele Senatului, Anca Dragu!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...