Anunțul important pentru elevii din toată țara. Decizia luată în legătură cu masca de protecție

Badea Violeta 08.08.2022, 19:26
Anunțul important pentru elevii din toată țara. Decizia luată în legătură cu masca de protecție

Anunț important pentru elevii din toată țara! A mai rămas mai puțin de o lună până la debutul cursurilor, iar ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut câteva declarații referitoare la folosirea măştii de protecţie în unitățile de învățământ. Iată ce decizie au luat autoritățile în legatură cu măsurile de protecție împotriva Covid-19!

Revine purtarea obligatorie a măștii în școli? Alexandru Rafila a făcut anunțul

Pe data de 5 septembrie, elevii și copiii de grădiniță încep cursurile sau activitățile anului școlar 2022-2023, dar nu se știe cum va evolua situația Covid-19. Luni, 8 august, s-au înregistrat 4.689 de cazuri noi de Covid, la 15.037 de teste, așa că autoritățile și părinții au de ce să-și facă griji.

În acest context, ministrul Sănătății a declarat, într-o conferință de presă, că recomandă folosirea măștii de protecție în unitățile de învățământ.

Totuși, oficialul rămâne optimist, spunând că, dacă sălile de clasă vor fi aerisite și se vor asigura condiții de igienă la grupurile sanitare, lucrurile vor putea fi ținute sub control în privința cazurilor de Covid, după ce va începe școala.

„Eu sunt convins că şi şcolile acum sunt mult mai bine pregătite, ştiu ce au de făcut, masca va fi recomandată în mod evident şi în şcoli, nu la ora de sport, ca să nu existe astfel de întrebări care nu îşi au locul în acest moment.

Dar sigur că cel puţin în prima lună, când vremea va permite acest lucru, să recomandăm foarte insistent aerisirea sălilor de clasă, a spaţiilor în care copiii îşi desfăşoară activitatea şi orele de sport se pot efectua în aer liber.

Aşa că, dacă şcolile respectă aceste condiţii şi asigură condiţii de igienă în zona grupurilor sanitare, copiii să se poată spăla pe mâini, să meargă în siguranţă la ore, să aibă acces la dezinfectanţi, cred că lucrurile pot fi ţinute sub control”, a declarat Alexandru Rafila,, potrivit G4Media.ro.

Recomandarile lui Alexandru Rafila pentru canicula. Cum ne protejam de arsita la 40 de grade
Recomandarile lui Alexandru Rafila pentru elevi

4.689 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Luni, 8 august, autoritățile au raportat, în ultimele 24 de ore, nu mai puțin de 4.689 de cazuri noi de Covid, la 15.037 de teste. Totodată, au fost anunțate și 14 de decese, iar la ATI sunt internate 274 de persoane.

Dintre cele 14 decese, șase au fost înregistrate la categoria de vârstă 70-79 de ani și opt la categoria de vârstă peste 80 de ani. Până astăzi, 8 august, 66.193 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 și-au pierdut viața.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...