Anunțul important al Gabrielei Firea. Ce se va întâmpla în București în această toamnă

Rădulescu Valentin 01.06.2020, 13:20
Anunțul important al Gabrielei Firea. Ce se va întâmpla în București în această toamnă

Gabriela Firea a făcut recent un anunț important pe pagina sa de Facebook. Primarul Capitalei a susținut că va fi gata încă un proiect pentru bucureșteni, iar în acest moment lucrările dificile au fost terminate. Dar totodată, acesta va deveni și un nod intermodal de transport.

Anunțul important al Gabrielei Firea

Primarul general al Capitalei a făcut duminică un anunț important cu privire la proiectul Park&Ride Cora Pantelimon. Gabriela Firea a declarat că acesta va fi gata în toamnă. Proiectul a fost preluat de la zero încă din anul 2016, iar în scurt timp va lua sfârșit. Primarul a precizat că în acest moment lucrările complicate au fost terminate, iar soluția tehnică a fost schimbă.

„Încă un proiect important pentru bucureşteni, preluat de la zero în 2016, devine realitate. Park&Ride Cora Pantelimon, doar o groapă în urmă cu patru ani, va fi gata în această toamnă, după şapte ani de blocaje. În acest moment, lucrările complicate au fost terminate. u fost finalizate fundaţia parcării şi fundaţiile rampelor, au fost montaţi peste 30 dintre stâlpii metalici, iar acum se montează traversele metalice”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Proiectul Park&Ride Cora Pantelimon
Proiect Park&Ride Cora Pantelimon. Sursă Foto: Primăria București

Construirea parcării subterane nu a fost posibilă

Primarul Capitalei a reamintit faptul că nu s-a putut realiza o parcare subterană, iar prin noul obiectiv de investiții se reconfigurează zona. Pentru reluarea tramvaiului au fost montate până în prezent curbele, macazul și 35 de metri de șine. Totodată, Gabriela Firea a declarat că parcarea etajată care va fi construită îi ajută pe șoferii care vin din afara Capitalei.

„Nu construim doar o simplă parcare etajată, ci un nod intermodal care include tramvaie, autobuze şi peroane pentru microbuze private. De asemenea, este pregătit terenul şi pentru viitoarea staţie de metrou din zonă.

Astfel, şoferii care vin din afara Capitalei îşi vor putea lăsa maşinile în parcare şi de acolo să circule spre centrul oraşului folosind mijloacele de transport în comun. Anul trecut am semnat contractul de execuţie, au fost obţinute toate avizele, inclusiv autorizaţia de construire şi s-a emis ordinul de începere a lucrărilor”, a mai adăugat Primarul Capitalei.

Urmăriți Impact.ro și pe