Anunțul făcut de SUA referitor la războiul din Ucraina. Se poate întâmpla până la finalul lunii mai

Ana Anitoiu 02.05.2022, 16:32
Anunțul făcut de SUA referitor la războiul din Ucraina. Se poate întâmpla până la finalul lunii mai

Statele Unite ale Americii au anunțat ce speranță au pentru următoarea perioadă, până la finalul lunii mai, în contextul războiului din Ucraina. Însărcinatul cu afaceri al SUA, Kristina Kvien, a spus că totul depinde de ce vor observa profesioniștii în domeniul securității.

Ce anunț au făcut SUA

Diplomații Statelor Unite ale Americii au părăsit ambasada de la Kiev cu aproape două săptămâni înainte ca liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, să dea startul invaziei ruse în Ucraina, pe 24 februarie. Mai întâi, aceștia au mutat unele servicii în orașul Liov din vestul țării, pentru ca în cele din urmă să transfere tot personalul în Polonia.

Acum, diplomații americani speră să revină la Kiev, până la finalul lunii mai. Kristina Kvien a anunțat că acest lucru se va întâmpla după ce rofesioniştii în domeniul securităţii îi vor anunța că se pot întoarce la sediul pe care l-au părăsit înainte de începerea războiului.

Unele țări occidentale au făcut deja acest pas. Diplomații acestora au revenit la sediile ambasadelor din Kiev, după ce principalul front din Ucraina s-a mutat din apropierea capitalei în estul şi sudul teritoriului țării.

Anuntul facut de SUA referitor la razboiul din Ucraina
Joe Biden

Diplomații americani, vizite în Ucraina

Diplomații Statelor Unite ale Americii au revenit în Ucraina săptămâna trecută, pe 26 aprilie, pentru prima dată de când Rusia a dat startul războiului. Aceștia au rămas pentru o zi, urmând să facă mai multe vizite.

Mai exact, diplomații americani au călătorit în orașul Liov, după ce secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii, Antony Blinken, i-a spus președintelui ucrainean Volodimir Zelenski că SUA vor începe să trimită diplomați în țară.

„Reevaluăm și evaluăm în mod constant situația de securitate în vederea reluării operațiunilor Ambasadei Kiev cât mai curând posibil pentru a facilita sprijinul nostru guvernului și poporului Ucrainei, în timp ce aceștia își apără cu curaj țara”, a spus un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a numit-o luni pe Bridget Brink, diplomat de 25 de ani, drept noul ambasador al SUA în Ucraina, după ce și-a reprezentat țara în Slovenia. Potrivit Casei Albe, experiența ei  o face să fie „în mod unic potrivită pentru acest moment din istoria Ucrainei”.

Președintele Comisiei de Informații a Camerei SUA, Adam Schiff, a declarat, luni, că este doar „o chestiune de timp” până când președintele american Joe Biden va merge în vizită Ucraina aflată în război. Liderul Parlamentului american, Nancy Pelosi, a devenit, duminică, cel mai înalt oficial american care s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski la Kiev de la începutul invaziei ruse.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...