Anunțul făcut de ministrul Educației. Ce nouă materie se va introduce, începând din acest an, în învăţământul preuniversitar

Iancu Andreea 01.10.2020, 14:58
Anunțul făcut de ministrul Educației. Ce nouă materie se va introduce, începând din acest an, în învăţământul preuniversitar

Ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut un anunț neașteptat, cu ocazia anului universitar. Astfel, începând din acest an, elevii din cadrul învățământului preuniversitar vor putea studia o materie nouă. Această schimbare vine în urma unei propuneri lansate de către o universitate de renume din România.

Ce nouă materie vor studia elevii

Fiind prezentă în cadrul deschiderii anului universitar la UNATC (Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”), ministrul Monica Anisie a vorbit despre o noutate în programa de anul acesta a învățământului preuniversitar. Astfel, aceasta a anunțat aprobarea teatrului, ca materie opțională. Elevii care își vor putea alege să studieze arta teatrală sunt cei din clasele a III-a, a IV-a, a VI-a, a VII-a, a X-a şi a XI-a.

Noua disciplină va avea nume diferite în funcție de vârsta elevilor, cărora le propune o introducere în universul teatrului. Conform ordinului de ministru, elevii din clasele a III-a şi a IV-a vor putea studia disciplina „Eu şi scena”, cei de la clasele a VI-a şi a VII-a materia “Teatrul şi noi”, iar cei de la clasele a X-a şi a XI-a “Laboratorul de teatru”.

Decizia vine în urma propunerii făcute de către UNATC, de a introduce în curriculum o disciplină din acest domeniu.

”Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” a propus, în acest an şcolar, Ministerului Educaţiei, introducerea în curriculum la decizia şcolii a unei discipline din domeniul artei teatrale. MEC a aprobat prin ordin de ministru ca elevii sa studieze la clasele a III-a şi a IV-a disciplina “Eu şi scena”, la clasele a VI-a şi a VII-a disciplina “Teatrul şi noi”, la clasele a X-a şi a XI-a “Laboratorul de teatru”. Ca profesor de Limba şi literatura română şi ministru, consider că acesta este un moment important pentru educaţie”, a declarat Monica Anisie, la deschiderea noului an universitar.

Arta teatrală va putea fi studiată de cei mici, ca materie opțională
Arta teatrală va putea fi studiată de cei mici, ca materie opțională

Ministrul Educației a stabilit ce se întâmplă cu subvenția pentru studenți

O altă decizie importantă din partea Ministerului Educației și Cercetării este legată de viața studenților. Potrivit unui comunicat de presă, aceștia vor beneficia de o subvenție pentru cămine-cantine cu 10% mai mare decât era stabilit inițial. Decizia vine în contextul în care este nevoie de implementarea unor măsuri noi, din pricina pandemiei.

“Această măsură vine în sprijinul studenților, în contextul actual al situației epidemiologice, pentru a se putea implementa și asigura măsurile de distanțare fizică în spațiile de cazare existente și în spațiile de servire a mesei.”, conform unui comunicat de presă al Ministerului Educației și Cercetării.

Banii alocați prin subvenție vor fi utilizați pentru a susține implementarea măsurilor de distanţare în spaţiile de cazare existente. De asemenea, şi în spaţiile de servire a mesei vor fi necesare noi reguli de funcționare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...