Anunțul făcut de Lidl pe care nu-l mai găsești nicăieri în România. Ce se va întâmpla cu banii de Sărbători

Iancu Andreea 24.11.2020, 20:32
Anunțul făcut de Lidl pe care nu-l mai găsești nicăieri în România. Ce se va întâmpla cu banii de Sărbători

Retailerul Lidl a făcut un anunț neașteptat chiar înainte de Sărbătorile de iarnă. Oficialii lanțului de magazine au luat o decizie importantă care îi privește pe angajații companiei. Astfel, anunțul făcut de Lidl este unul important, în ciuda crizei generate de pandemia de coronavirus.

Care este anunțul făcut de Lidl înainte de Sărbători

Într-o perioadă în care locurile de muncă sunt extrem de dificil de găsit, unul dintre cei mai importanți retaileri ia o decizie neașteptată. Anunțul făcut de Lidl în prag de Sărbători aduce liniște și bucurie celor care se numără printre angajații companiei. Discounterul german urmează să extindă beneficiile angajaților săi și le oferă prime duble de Crăciun, în comparație cu anul precedent, conform zf.ro.

Astfel, cei care lucrează în cadrul lanțului de magazine vor putea beneficia de 800 de lei primă de Crăciun, dacă au o vechime mai mare de 6 luni de zile. De asemenea, nici cei care sunt proaspăt angajați în companie nu sunt excluși de la beneficii. Aceia care lucrează de mai puțin de 6 luni de zile în Lidl vor primi 400 de lei primă de Crăciun.

În total, primele de Crăciun pentru angajații Lidl vor costa compania peste 11 milioane de lei. Retailerul a deschis aproximativ 280 de magazine și are peste 7.500 de angajați. Doar anul trecut, Lidl a raportat afaceri de aproximativ 10 miliarde de lei, conform sursei citate. Totodată, venitul minim pe lună în cadrul companiei ajunge la 2.500 de lei net. Această sumă include salariul, tichete de masă și primele anuale de Paște și Crăciun. De asemenea, există și alte tipuri de sporuri incluse în suma totală încasată de angajații Lidl.

Angajații Lidl vor beneficia anul acesta de prime generoase
Angajații Lidl vor beneficia anul acesta de prime generoase

Lidl își asigură angajații în cazul unei infectări cu Covid-19

Dincolo de beneficiile salariale, angajaților Lidl li se oferă oportunitatea de a se dezvolta din punct de vedere profesional în cadrul companiei. Astfel, conform raportărilor retailerului, majoritatea managerilor actuali au fost promovați în ierarhie.

Pe de altă parte, un alt aspect luat în calcul de către oficialii germani este situația epidemiologică actuală. Pandemia de coronavirus i-a determinat pe angajatori să le ofere asigurări de viață salariaților. Acestea acoperă situațiile în care angajatul suferă din pricina unui accident, dar și dacă se îmbolnăvește. Polița este valabilă oriunde în lume și include servicii care acoperă inclusiv infectarea cu SARS-CoV-2.

De asemenea, angajații care au copii cu vârsta de până la 14 ani beneficiază de cadouri de Moș Nicolae în luna decembrie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...