Anunțul de ultimă oră făcut de LIDL România! Alimentul care a fost retras de la vânzare

Iancu Andreea 04.08.2021, 18:04
Anunțul de ultimă oră făcut de LIDL România! Alimentul care a fost retras de la vânzare

În urmă cu mai multe ore, directorul ANSVSA anunța că două tone de chiftele au fost identificate ca având în compoziție oxid de etilenă, un ingredient extrem de nociv pentru sănătate. După ce acest produs a fost retras de la vânzare, LIDL România a luat atitudine și a oferit un răspuns oficial. Oficialii lanțului de magazine german a dezvăluit care este alimentul care a fost retras de la vânzare de pe rafturile sale, precum și care este situația produselor aflate în oferta LIDL.

Care este alimentul care a fost retras de la vânzare din oferta LIDL România. Anunțul oficial

Tot mai multe produse alimentare sunt retrase de la comercializare după ce sunt identificate ca având în compoziție oxid de etilenă, un ingredient interzis în Uniunea Europeană încă din 9 septembrie 2020, acesta fiind considerat ca având efect cancerigen. După ce mai multe tipuri de înghețate au fost scoase de la raft, recent, Autoritatea Sanitar Veterinară a stabilit că două tone de chiftele comercializate și în România trebuie eliminate din oferta unui lanț mare de magazine.

Este vorba despre 2 tone de chiftele în care s-a identificat prezența de oxid de etilenă. Am fost notificați aseară de către un alt stat membru. Și pe această cale atrag atenția, în mod deosebit, lanțurilor de supermarketuri care au comercializat aceste chiftele să afișeze public la vedere care este tipul și lotul acestora, astfel încât consumatorii care îl au în frigider să îl poată returna sau să îl poată identifica, astfel încât să putem evita consumul acestor produse.

Încă de aseară au fost retrase de pe rafturi. Însă au fost comercializate aceste produse și de aceea rog public celelalte supermarketuri de îndată să afișeze la intrarea în magazin despre ce lot este vorba, astfel încât consumatorul să îl poată readuce, a anunțat Mihai Ponea, directorul Autorității Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Care este alimentul care a fost retras de la vânzare în cadrul LIDL România
Cumpărătorii LIDL România au fost înștiințați cu privire la situația produselor neconforme

Răspunsul oficial al lanțului de magazine LIDL România

În urma acestei sesizări, oficialii LIDL au transmis un comunicat prin care menționează care este alimentul care a fost retras de la vânzare din oferta magazinelor germane. Astfel, chiftelele cu tzatziki nu au fost afectate de oxidul de etilenă, însă ele au fost retrase de la vânzare, după ce alte state europene au rechemat aceste produse în magazine. În plus, chiftelele grecești cu măsline, produse de Houdek, și care se află în depozitele companiei, vor fi distruse.

Ca urmare a listei trimise azi, 4 august, de către furnizor, dar și a declarației oficiale a acestuia, sortarea de chiftele cu tzatziki care a intrat în depozitele Lidl nu este impactată de rechemarea din alte țări europene. Cu toate acestea, Lidl România a retras aceasta marfă de la vânzare pentru a elimina din start orice potențial risc pentru siguranța și sănătatea populației. Sortarea chiftele grecești cu măsline nu a fost livrată către Lidl România, aceasta se găsește în depozitele producătorului Houdek și va fi distrusă, conform documentelor de trasabilitate puse la dispoziție de acesta, au transmis reprezentanții Lidl printr-un comunicat oficial.

Lidl asigură clienții de siguranța produselor pe care le comercializează

Pe de altă parte, oficialii LIDL au precizat că produsele incriminate, care au fost retrase în alte țări europene, nu au fost comercializate și în magazinele din România. Astfel, reprezentanții lanțului german de supermarketuri îi asigură pe clienți de faptul că siguranța alimentară este esențială și prioritară în activitatea acestuia.

Dorim să subliniem încă o dată faptul că produsele care fac obiectul retragerii în alte țări europene nu au fost comercializate în magazinele Lidl România. Asigurăm atât autoritățile, cât și clienții că sănătatea și siguranța alimentară a populației sunt prioritare în activitatea Lidl România și sunt tratate cu cea mai mare seriozitate în tot ceea ce facem zi de zi, se precizează în același comunicat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...