Anunțul de ultimă oră al președintelui Iohannis pentru români! Ce a spus despre valul 4 al pandemiei

Stan Filon 04.08.2021, 13:38
Anunțul de ultimă oră al președintelui Iohannis pentru români! Ce a spus despre valul 4 al pandemiei

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre valul patru al pandemiei și despre ce se va întâmpla cu persoanele nevaccinate! În multe țări, chiar și din Uniunea Europeană, persoanele nevaccinate nu mai au voie în baruri și restaurante, dar nici la cinematograf, iar drepturile lor sunt într-o scădere alarmantă! Despre ce se va întâmpla în România a vorbit chiar președintele Klaus Iohannis!

Anunțul de ultimă oră al președintelui Iohannis pentru românii nevaccinați

Președintele Klaus Iohannis a spus că în România nu se vor aplica restricții pentru persoanele nevaccinate, deoarece aceste măsuri ”nu duc foarte departe”. Președintele a transmis însă că este nevoie de o campanie mai bună de conștientizare pentru că doar prin vaccinare poate fi prevenit valul patru.

”Cred că este foarte important să lucrăm pe partea de conștientizare. Nu putem să îi constrângem pe oameni să facă lucruri pe care nu le înțeleg. Trebuie să îmbunătățim campania de vaccinare pentru că pandemia nu s-a terminat. De asta le spun de fiecare dată românilor să se vaccineze, pentru că este important să o facă. Însă, interdicții neexplicate, după părerea mea, nu ne duc foarte departe. Și chiar dacă este posibil să se introducă restricții în locuri neesențiale, asta nu rezolvă problema. Problema se rezolva prin vaccinarea în masă”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Anuntul de ultima ora al presedintelui Iohannis pentru romanii nevaccinati
Anuntul de ultima ora al presedintelui Iohannis pentru romanii nevaccinati

”Este valul care se intinde peste cei nevaccinați”

Președintele Klaus Iohannis spune că România se află în valul doi al pandemiei și nu poate admite discriminări între persoanele vaccinate și cele nevaccinate! ”Noi suntem în al doilea an de pandemie. Nu pot să accept măsuri care duc la discriminări. Nu putem să învingem pandemia prin discriminare. Putem sa învingem pandemia prin vaccinare. Vaccinul este disponibil la liber și oamenii trebuie să înțeleagă că am ajuns aici la puține cazuri și datorită vaccinării”, a mai spus președintele.

Iohannis a spus că va veni și valul patru în România, ca peste tot în lume, iaracesta îi va afecta în principal pe cetățenii nevaccinați! ”Altfel, este evident că vom avea valul patru așa cum a apărut deja în țările din vest. Și valul patru, trebuie să o spunem răspicat, este valul care se intinde peste cei nevaccinați. Cei vaccinati nu fac boala cu simptome grele. Foarte rare cazuri care ajung la spital. Vaccinarea inhibă dezvoltarea bolii. Vaccinați-vă!”, a mai transmis președintele.

Șeful statului a spus că este normal ca personalul medical să fie vaccinat și spune că în proporție de 90% acesta s-a imunizat. Iohannis este de acord cu organizarea unor toombole care să atragă populația să se vaccineze, dar totul să rămână în zona rezonabilității.

”Putem să le dăm ceva de încurajare”

”Este o discuție care va fi din ce în ce mai intensă și la noi dacă anumite categorii trebuie obligate. Eu cred, de exemplu, că personalul medical este inacceptabil să nu fie vaccinat. Oamenii se duc la spital să se facă bine. Eu daca merg la spital și contribui mă aștept să fiu tratat ca să plec mai sănătos nu să ma duc acolo și să plec mai bolnav. Este foarte complicat pentru că sunt oameni care din varii motive medicale nu pot fi vaccinați.

Am avut mai multe discuții cu medici, cu personal medical în ultimele luni de zile și am întrebat. Adevărul este că în jur de 90% din personalul medical este vaccinat. Și cei care nu sunt vaccinați nu sunt medici sau asistente, este personal auxiliar care nu a înțeles încă importanța vaccinării. Dacă guvernul vrea să vină cu o campanie de tip loterie, dacă dă rezultate, este bine. Însă, trebuie să vedem la ce costuri. Pentru că deja vaccinul este gratuit, putem să le dăm ceva de încurajare, dar lucrurile trebuie să rămână într-o zonă a rezonabilității”, a conchis șeful statului.

Urmăriți Impact.ro și pe