Anunţul care schimbă tot pentru şoferi. Cum vor putea verifica maşinile second hand la RAR

Badea Violeta 20.05.2022, 18:41
Anunţul care schimbă tot pentru şoferi. Cum vor putea verifica maşinile second hand la RAR

Anunț important pentru șoferii din România care intenționează să-și achiziționeze o mașină second hand. Registrul Auto Român (RAR) transmite că începând de joi, 26 mai, va putea verifica în detaliu autoturismele pe care românii intenționează să le cumpere. Iată ce au declarat reprezentanții RAR!

RAR, ajutor pentru românii care vor să-și cumpere mașini second hand

În condițiile în care bunurile și serviciile de larg consum se tot scumpesc, tot mai mulți români preferă să fie mai precauți și nu-și mai arunce banii pe orice. Astfel, șoferii merg pe mâna mașinilor second hand.

Însă, nu mai e niciun secret pentru nimeni că achiziționarea unui astfel de autoturism la mâna a doua reprezintă un adevărat risc. Din fericire pentru conducătorii auto care intenționează să-și cumpere o astfel de mașină, RAR a anunțat că, începând de joi,26 mai, la sediul central al instituţiei, oamenii vor putea merge cu autovehiculele pentru o verificare amănunţită.

„RAR dispune de expertiza necesară identificării situaţiilor care pot face diferenţa atunci când scoateţi banii din buzunar să vă luaţi o maşină.

Inginerii RAR au văzut de-a lungul timpului cât de vulnerabili sunt clienţii atunci când cumpără un autovehicul. Pentru că nu au pregătirea de specialitate necesară, oamenii pot fi uşor păcăliţi de cei care, cu rea credinţă, pun la bătaie maşini cu defecţiuni ascunse, cu kilometrajul măsluit sau, şi mai grav, cu probleme de identificare.

Acestea din urmă îi pot pune în situaţia nedorită de a cumpăra un autovehicul pe care să nu îl poată folosi”, au transmis reprezentanţii RAR, conform Mediafax.

Masinile second hand vor putea fi verificate la RAR
Masinile second hand vor putea fi verificate la RAR

„Ne asumăm rolul de consultant tehnic în materie de achiziţii auto”

Reprezentanţii RAR spun că îşi asumă rolul de consultant tehnic în materie de achiziţii auto și consideră că le pot da oamenilor un sfat specializat cu privire la investiția pe care intenționează să o facă.

„Ne asumăm rolul de consultant tehnic în materie de achiziţii auto şi considerăm că sfatul nostru poate cântări semnificativ la decizia de a cumpăra o maşină.

Ca şi cumpărător, dacă am de ales între două oferte similare din punct de vedere al preţului, una expertizată deja de RAR în vederea transferului de proprietate, iar cealaltă nu, în proporţie de 99% o voi alege pe cea certificată de RAR. Recomand tuturor cumpărătorilor să apeleze la verificarea maşinii la Registrul Auto Român înainte să o plătească”, a precizat Cristian Bucur, director tehnic RAR.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...