Anunțul care îi vizează pe șoferii români. Modificare importantă pentru permisele de conducere și certificatele de înmatriculare

Beatrice Dumitru 10.02.2023, 16:32
Anunțul care îi vizează pe șoferii români. Modificare importantă pentru permisele de conducere și certificatele de înmatriculare

Veste bună pentru șoferii din România cu privire la livrarea permiselor de conducere și certificatelor de înmatriculare. Este o modificare importantă după ce Poșta Română a câştigat un contract cu Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat Bucureşti (RAAPPS). Ce se va întâmpla cu permisele de conducere și certificatele de înmatriculare.

Ce se întâmplă cu permisele de conducere și certificatele de înmatriculare

Poşta Română va relua livrarea la domiciliu a permiselor de conducere şi a certificatelor de înmatriculare, în baza unui contract cu RAAPPS. Contractul a fost atribuit în urma unei licitaţii deschise la care au depus oferte trei participanţi, printre care unii dintre principalii jucători locali de pe piaţa de profil.

Contractul se va derula pe o durată de patru ani, perioadă în care se estimează a fi livrate aproximativ 9,6 milioane de trimiteri. Astfel, Poşta Română urmează să livreze circa 2,4 milioane de trimiteri pe an. Livrarea permiselor de conducere şi a certificatelor de înmatriculare este asigurată în toate localităţile din România, iar beneficiarii vor primi documentele la domiciliu.

Anunțul care îi vizează pe șoferii români. Modificare importantă pentru permisele de conducere și certificatele de înmatriculare
Permisele de conducere și certificatele de înmatriculare vor fi livrate de Poșta Română.

Prin câştigarea acestei licitaţii, demonstrăm încă o dată că suntem pregătiţi să concurăm, de la egal la egal, cu cei mai buni furnizori de servicii de curierat. În ultimii doi ani, furnizorul RAAPPS a fost tot Poşta Română, printr-un contract câştigat în faţa competitorilor de pe piaţa de curierat”, a declarat Valentin Ştefan, directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), potrivit Agerpres.

Care este termenul de livrare pentru permisele de conducere și certificatele de înmatriculare

Permisele de conducere vor fi trimise de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor prin intermediul Poștei Române, iar termenul de livrare este cuprins între 5-15 zile.

Poștașul va aduce permisul de conducere acasă sau va trimite o însțiințare prin care anunță că documentul se află la cel mai apropiat oficiu poștal de domiciliu. În situația în care livrarea nu poate fi realizată prin serviciul de curierat, permisul de conducere va fi restituit sediul serviciului public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor emitent, de unde va fi ridicat de către titular.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...