Anunțul care îi va bucura pe toți românii. Ce se va întâmpla în 2021

Mihai Roșoiu 13.10.2020, 14:22
Anunțul care îi va bucura pe toți românii. Ce se va întâmpla în 2021

Anunțul care-i va bucura pe toți românii a fost făcut de către ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu. Într-o nouă postare pe rețelele de socializare, Cîțu prezintă investiții record pentru țara noastră! Astfel, oficialul român preconizează o creștere economică masivă de care ne-a putea bucura în curând.

Anunțul care-i va bucura pe români: Rezultatele vor apărea în 2021

Economia României pare a fi pe drumul cel bun. Cel puțin acesta este scenariul prezentat de Florin Cîțu, șeful finanțelor publice din România. Ministrul cabinetului Orban susține că suntem singura țară din Uniunea Europeană (U.E.), care a reușit o performanță neașteptată.

În țara noastră investiţiile au avut o contribuţie pozitivă la dinamica PIB în primul semestru din 2020, a scris, marţi, pe Facebook, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

„România este singura ţară din UE în care investiţiile au avut o contribuţie pozitivă la dinamica PIB în primul semestru al anului 2020. Investiţiile garantează revenirea economiei în 2020 şi creştere economică puternică în 2021”, susţine Cîţu pe contul său de socializare.

Florin Cîțu anunță revenirea economică într-un moment destul de dificil pentru țara noastră.  Romînia se confruntă cu problemele pricinuite de pandemia de coronavirus încă din luna martie a anului 2020. Chiar și în aceste condiții, ministrul anunță o revenire puternică începând de anul viitor.

Anunțul care îi va bucura pe toți românii
Anunțul care îi va bucura pe toți românii

Statistica anunță contribuții pozitive la creșterea economică

Conform comunicatului INS, faţă de acelaşi trimestru din anul 2019, PIB-ul a înregistrat o scădere cu 10,3% pe seria brută.

Datele provizorii publicate în septembrie de Statistică indicau faptul că Produsul Intern Brut în trimestrul II a fost, în termeni reali, mai mic cu 12,3%, comparativ cu trimestrul I din 2020.

„INS a anunţat că deşi economia a fost în stare de urgenţă în aproape tot trimestrul II au existat contribuţii pozitive la creşterea economică din: construcţii – 0,3 puncte procentuale, IT – 0,6 puncte procentuale, administraţie publică – 0,3 puncte procentuale”, a menţionat Florin Cîţu.

În ceea ce priveşte exporturile nete, contribuţia negativă a fost redusă cu 0,4 puncte procentuale. Aceasta a dus la un impact negativ mult mai mic pentru PIB. Sunt date foarte bune care susţin scenariul de bază cu o revenire în V a economiei din trimestrul III 2020″, a mai scris ministrul Finanţelor.

Urmăriți Impact.ro și pe