Anunţul care îi va bucura pe toţi pensionarii din România. Cu cât se vor majora pensiile de la 1 ianuarie 2022

Stan Filon 05.12.2021, 16:44
Anunţul care îi va bucura pe toţi pensionarii din România. Cu cât se vor majora pensiile de la 1 ianuarie 2022

Reprezentanții guvernului PNL-PSD-UDMR au anunțat că nu va există o nouă lege a pensiilor, dar au declarat că cea folosită în prezent va fi modernizată. Despre ce modernizări ar fi vorba, încă nu s-au aflat prea multe detalii, însă ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut reproșuri serioase la adresa miniștrilor USR care au negociat Planul Național de Redresare și Reziliență.

Legea pensiilor va fi modernizată

Așadar, legea pensiilor urmează să fie modernizată de actuala alianță aflată la guvernare. Momentan, nu se știe decât că de la 1 ianuarie pensiile din România vor crește cu 10 procente, iar cea mai mică pensie va crește până la 1.000 de lei. Mai sunt însă foarte multe aspecte pe care trebuie să le soluționeze alianța aflată la guvernare.

Unul dintre cele mai importante aspecte îl reprezintă pensiile speciale, care anul acesta nu doar că nu vor scădea nici ca număr, nici ca sume, ci chiar se vor înmulți considerabil, odată cu acordarea de pesnii speciale foștilor primari. Guvernul trebuie să ia o decizie în această privință.

Legea pensiilor va fi modernizata
Legea pensiilor va fi modernizata

„Domnul Ghinea i-a vrut săraci pe părinţii şi bunicii noştri″

Despre asta a vorbit și fostul ministru al Proiectelor Europene, Cristian Ghinea. „România cheltuie 8% din PIB cu pensiile în acest moment, deci o limită de 9,4% mi se pare decentă, dar de fapt spațiu bugetar pentru creșteri de pensii. De la 1 ianuarie, dacă nu se dă ordonanță de prorogare, vor intra în plată noi pensii speciale. E vorba de foștii primari. E o nebunie să înființezi mii de noi pensii speciale”, declara Ghinea.

Ei bine chiar fstul ministru de la USR este acum criticat de actualul ministru al Muncii, Marius Budăi, care spune că a negociat în PNRR o limită foarte mică din PIB în ceea ce privește plata pensiilor. El spune că un procent de 9,4% din PIB este un procent mic, față de media europeană, care este de 13% din PIB.

„9,4% – aici ar trebui să ne spună fostul ministru care a prins acest lucru în PNRR, în contextul în care media UE cu plata pensiilor din sistemul public este de 13%. De ce USR şi domnul Ghinea i-a vrut săraci pe părinţii şi bunicii noştri″, acuză Marius Budăi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...