Anunțul arabilor după ce Simona Halep i-a lăsat cu ochii în soare. Replica organizatorilor de la Dubai

Cristian Cojocaru 05.03.2021, 16:24
Anunțul arabilor după ce Simona Halep i-a lăsat cu ochii în soare. Replica organizatorilor de la Dubai

Campiona României la tenis a decis ca în acest an să nu participe la turneul dubaiezilor. Anunțul arabilor nu a întârziat să apară după ce Simona Halep a comunicat decizia. În acest moment, prioritățile tenismenei sunt altele.

Anunțul arabilor a venit la scurt timp după decizia luată de Simona Halep

Simona Halep a luat decizia ca în acest an să nu participe la turneul de tenis organizat în Dubai. Competiția urmează a avea loc săptămâna viitoare. Anul trecut, Simona a câștigat turneul de la Dubai după ce a învins-o pe Elena Rybakina. În acest an însă, prioritățile tenismenei sunt altele.

Din cauza unei  accidentări la spate, campioana română a anunțat că nu s-a recuperat complet și vrea să acorde organismului mai mult timp pentru a se reface. Colm McLoughlin, CEO-ul turneului a comentat decizia sportivei de a nu participa la competiția din acest an.

„Ne-ar fi plăcut s-o vedem pe Simona la Dubai, dar îi respectăm decizia de a pune sănătatea pe primul loc. Sperăm că se va simți mai bine și s-o vedem înapoi pe teren în curând”, a spus Colm McLoughlin, potrivit Gulf News.

Turneul la care Simona Halep ar putea lua startul va fi cel de la Miami. Competiția este programată între 22 martie și 4 aprilie 2021. După Australian Open 2021, tenismena va avea o pauză mai lungă. Din cauza condiției fizice, Halep a ratat și evenimentul sportiv de la Doha, astfel că nu va putea participa nici la cel din Dubai, unde ar fi pornit din poziția de cap de serie numărul 1.

Anul trecut, Simona a câștigat turneul de la Dubai după ce a învins-o pe Elena Rybakina
Anul trecut, Simona a câștigat turneul de la Dubai după ce a învins-o pe Elena Rybakina

Problemele de sănătate cu care se confruntă

În cadrul unei postări de pe pagina sa de Twitter, sportiva a afirmat că din cauza problemelor pe care le are cu spatele, a hotărât să nu participe la turneu.

„Din păcate spatele meu nu este la potențial maxim și am luat decizia să mă retrag de la turneul din Dubai. Am amintiri deosebite, de la câștigarea titlului cu numărul 20, anul trecut. Sunt dezamăgită că nu voi putea să îmi apăr trofeul”, a transmis Halep, pe Twitter.

Această problemă de sănătate o urmărește de trei ani. Astfel, la sfârșitul lui 2018, la doar câteva luni de la câștigarea primului Grand Șlem din carieră, tenismena a fost diagnosticată cu hernie de disc. Periodic, durerile revin în cazul tenismenei, lucru cu care s-a confruntat chiar și înainte de Australian Open.

”Cel mai greu moment din cariera mea a fost când a trebuit să abandonez un meci din cauza durerilor. Se întâmplă să intri pe teren cu dureri, pe o scară de la 1 la 10, de 2, iar după câteva minute să ajungi la 8. Nu poți să mai controlezi nimic, e cumplit și frustrant.

E un sport solicitant tenisul, rotațiile pe care noi le avem în tenis sunt foarte riscante pentru coloană. La 17 ani, am avut prima problemă la spate. Mi-au spus că sunt cea mai tânără pacientă cu hernie de disc. Am în jur de patru hernii, nu sunt ușor de gestionat ”, a spus Simona Halep la acea vreme.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI