Anunț suprinzător: CEO-ul Volkswagen AG demisionează. Herbert Diess va fi înlocuit temporar de directorul Porsche

Bogdan Bârliga 25.07.2022, 09:37
Anunț suprinzător: CEO-ul Volkswagen AG demisionează. Herbert Diess va fi înlocuit temporar de directorul Porsche

Un anunț surprinzător provoacă valuri în presa de specialitate: Herbert Diess va demisiona la 1 septembrie din funcţia de director general al grupului Volkswagen AG.

Șeful VW va fi înlocuit de actualul directorul general al Porsche AG, iar această demisie ridică semne de întrebare privind planul de electrificare al nemților.

Demisie neașteptată

În luna decembrie 2021 grupul Volkswagen anunța că a decis să continue și în următorii ani cu directorul general Herbert Diess în postul de CEO, iar pentru strategia de electrificare se vor aloca cei mai mulți bani.

Viitorul lui Herbert Diess era sub semnul întrebării după ce acesta a intrat în conflict cu sindicatele de la Volkswagen, nemulţumite de declaraţiile lui referitoare la posibilitatea eliminării mai multor mii de locuri de muncă în tranziţia grupului spre automobilele electrice.

Diess, a comparat Wolfsburg cu fabrica germană a Tesla, care urmează să fie deschisă la finalul acestui an, argumentând că fabrica principală a VW este mult în urmă în ceea ce priveşte eficienţa şi viteza.

Din acest motiv au apărut informații în presa economică internațională prin care se susținea că Herbert Diess ar fi propus renunțarea la 30.000 de angajați pentru a eficientiza producția și pentru a reduce costurile, după cum reise dintr-un material publicat de Financial Times.

Acesta presupusă declarație a condus la tensiuni între Herbert Diess şi reprezentanţii angajaţilor. Aceștia l-au acuzat pe CEO-ul grupului Volkswagen că răspândeşte frica, avertizând asupra reducerilor majore de locuri de muncă pe care le-ar presupune o trecere către o producţie mai eficientă şi mai rapidă.

Însă Diess a spus că nu există planuri pentru aceste presupuse disponibilizări în masă și acum Volkswagen a dat publicităţii un comunicat prin care confirmă păstrarea lui Herbert Diess pe poziția de director general al grupului.

Din acest motiv demisia Herbert Diess anunțată de reuters.com a luat prin surprindere presa economică și se pare că lucrurile nu merg cum trebuie la Volkswagen.

Planul VW de 159 de miliarde de euro

Consiliul de supervizare de la Volkswagen a avizat un nou plan de investiţii pentru următorii cinci ani. Conform acestui nou plan grupul german va investi 159 de miliarde de euro pentru electrificarea mai multor uzine din Europa în perioada 2022-2026,

Volkswagen intenţionează să îşi majoreze investițiile cu aproximativ 50% până la 52 miliarde de euro până în 2026 pentru dezvoltarea gamei de mașini electrice.

Planul pentru următorii cinci ani prevede alocarea unei sume impresionante de 159 de miliarde de euro pentru atingerea unei cote cât mai mari pe piața autoturismelor electrice.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags:
Bogdan Bârliga
Este editorul coordonator al secției Auto de pe Impact.ro. A început să lucreze în presă din anul 2002 și a experimentat mai multe domenii de activitate ( politic, social, economic) până...