Anunț sumbru pentru pensionari. O să fie loviți din plin: „Luați-vă gândul de la legea pensiilor. Cea mai grea lovitură de după 1989”

Ana Anitoiu 20.11.2020, 11:48
Anunț sumbru pentru pensionari. O să fie loviți din plin: „Luați-vă gândul de la legea pensiilor. Cea mai grea lovitură de după 1989”

Pensionarii din România ar urma să primească cea mai grea lovitură, după anul 1989. Un economist a declarat că aceștia ar trebui să își ia gândul de la legea pensiilor și a explicat ce s-ar putea întâmpla.

La ce ar trebui să se aștepte pensionarii

Economistul Adrian Câciu a spus că pensionarii din România ar trebui să se aștepte să primească cea mai grea lovitură de după 1989, precizând că, de fapt, Guvernul liberal nu ar avea nicio intenție să pună în aplicare legea pensiilor.

Prin urmare, conform economistului Adrian Câciu, pensionarii din România ar trebui să fie pregătiți pentru austeritate, în anul 2021.

”Sunt convins că sunteți pregătiți de austeritate. Urmează să aflați astăzi! PS: luați-vă gândul de la legea pensiilor. Cei mai vulnerabili cetățeni ai României vor suferi cea mai grea lovitură de după 1989.”, a scris Adrian Câciu, joi, pe Facebook.

Anunt sumbru pentru pensionari. O sa fie loviti din plin
Bancnote date cuiva

Marcel Ciolacu, acuzații la adresa Guvernului Orban

Marcel Ciolacu a făcut acuzații la adresa Guvernului Orban pe tema rectificării bugetare, spunând că vor fi tăieri masive de investiții și fonduri europene. El a făcut o referire și la înghețarea unor pensii.

”Noua rectificare bugetară a guvernului Orban probează că banii țării sunt azi pe mâna Clanului Cămătarilor liberali!

Se confirmă ceea ce am spus în decembrie anul trecut, când PNL și-a angajat răspunderea pe Bugetul pentru 2020: fondurile ajung doar pentru 9 luni! Spitalele au rămas fără bani, școlile au rămas fără bani, autoritățile locale au rămas fără bani!

Rectificarea presupune tăieri masive de la investiții și fonduri europene. Peste 4 miliarde de lei! Ca prin minune, se găsește însă un miliard de euro pentru primăriile PNL și pentru pușculița electorală a lui Orban – Fondul de Rezervă al Guvernului!”, a scris Marcel Ciolacu.

Anunt sumbru pentru pensionari. O sa fie loviti din plin
Portofel cu bani

De asemenea, președintele PSD a scrie că deficitul bugetar va ajunge la 100 de miliarde de lei, la sfârșitul anului, urmând să reprezinte un dezastruos record istoric.

”Asta, deși România a avut cel mai mic #pachetdestimulare a economiei din UE, de numai 2,5% din PIB! România s-a împrumutat accelerat, cu peste #25miliarde EURO, dar nu sunt bani pentru firmele românești, nici pentru pensionari și copii, nici pentru agricultură.

Datoria guvernamentală va depăși pragul de #100miliarde EURO în decembrie 2020. Asta înseamnă că, pentru împrumuturile făcute acum, vom plăti dobânzi în plus de câte 1 miliard de euro! În fiecare an din următorii 10 ani.

Mai mult, din proiecția anunțată chiar de ei pentru 2021, vorbesc de scăderea deficitului cu #20miliarde de lei. De unde #taie PNL 20 de miliarde? Ascund bugetul fiindcă nu vor să răspundă la următoarele întrebări dure:

Mai cresc pensiile? Mai există recalcularea lor în 2021? Pensia minima rămâne înghețată în 2021? Cu cât se vor tăia salariile bugetarilor în 2021? Cât vor să crească TVA (incusiv la alimente, care va lovi năpraznic nivelul de trai a peste 8 milioane de români)? Cu cât vor majora impozitele?”, a mai scris Marcel Ciolacu.

Președintele PSD a mai acuzat PNL că a aruncat povara datoriei pe fiecare român în parte, cu 1.300 de euro. Acești bani vor fi plătiți, potrivit lui Marcel Ciolacu, de fiecare român, prin măsuri de austeritate, concedieri și măriri de taxe și impozite.

”Acestea sunt «lucrurile fantastice» făcute de Cîțu, acest Sile Cămătaru al guvernării liberale! De aceea nu vor să arate bugetul pe anul viitor! Pe 6 decembrie, trebuie pus #STOP acestei guvernări ticăloase și corupte! Iar cei care au îngropat țara în datorii trebuie să răspundă!”, a mai scris Marcel Ciolacu, joi, pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...