Anunț sau amenințare a lui Dacian Cioloș? Miniștrii USR-PLUS vor fi evaluați după congres

Stan Filon 04.08.2021, 09:24
Anunț sau amenințare a lui Dacian Cioloș? Miniștrii USR-PLUS vor fi evaluați după congres

Dacian Cioloș nu este mulțumit de modul cum au evoluat unele reforme, așa că vine cu amenințări pentru membrii USR-PLUS! Copreșdintele spune că imediat după congresul care va avea loc în data de 2 octombrie, miniștrii USR-PLUS vor fi evaluați.

Dacian Cioloș spune că urmează o evaluare a miniștrilor USR-PLUS

Copreședintele USR-PLUS, Dacian Cioloș, vine cu amenințări la adresa propriilor săi miniștri. Acesta a spus că urmează ca miniștrii USR-PLUS să fie evaluați, imediat după Congresul stabilit pentru data de 2 octombrie. Așadar, după această dată este posibil să asistăm la noi remanieri guvernamentale.

”E devreme să facem genul ăsta de evaluare, pe ministere, noi avem discuții, dacă nu săptămânal, o dată la două săptămâni cel puțin. Am discuții cu miniștrii apropo de cum evoluează lucrurile. Cu siguranță, în toamnă o să ne facem evaluarea (…) miniștrilor noștri și a modului în care evoluează echipa pe care noi am trimis-o în Guvern. Va fi după Congres pentru că acum, evident, e și perioada de vară. În septembrie vom începe cu campaniile interne și apoi Congresul”, a spus Dacian Cioloș, la Digi 24.

Dacian Ciolos spune ca urmeaza o evaluare a ministrilor USR-PLUS
Dacian Ciolos spune ca urmeaza o evaluare a ministrilor USR-PLUS

Congres USR-PLUS pe data de 2 octombrie

Acesta a precizat că evaluarea va depinde de rezultatul de la guvernare și va trebui făcută și o evaluare în Coaliție a Guvernului ca atare, nu doar a unor miniștrii. ”Din păcate, reformele nu au avansat așa cum noi ne-am fi dorit. Sunt mai multe pe care nu am avansat suficient”, a mai spus Cioloș.

Co-președintele USR PLUS a dat ca exemple unde reformele nu au avansat creșterea performanței în administrația publică, pensiile speciale care bat pasul pe loc, Secția Specială. Congresul USR PLUS va avea loc în 2 octombrie, când va fi desemnată noua conducere a alianței.

Dan Barna a anunțat că va candida pentru președenția aleianței. Acesta a declarat că Dacian Cioloș încă se gândește dacă să își depună sau nu candidatura. Barna a recunoscut că Cioloș i-a propus ca niciunul dintre ei să nu candideze.

“A fost o discuţie pe care am avut-o într-adevăr şi, analizând diverse scenarii, a fost unul dintre scenarii. (…) Eu am anunţat că pentru mine USR PLUS e un proiect în care mi-am alocat ultimii cinci ani din viaţă, cu toate resursele şi cu toată energia. E un proiect care cred că poată să meargă mai departe şi eu cred că ai noştri colegi de partid, din USR şi PLUS, trebuie să aibă pe masă toate opţiunile, pentru că acest partid, de câte ori s-a întors la înţelepciunea aceasta a membrilor, a luat cele mai inspirate decizii, care, iată, ne-au adus la guvernare”, a spus Barna, citat de Agerpres.