Anunț pentru șoferi. Regula de care vor trebui să țină cont luni, marți și miercuri

Ana Anitoiu 26.11.2021, 23:26
Anunț pentru șoferi. Regula de care vor trebui să țină cont luni, marți și miercuri

Un anunț pentru șoferi a fost făcut, vineri, de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Conducătorii auto care vor circula pe o anumită rută vor trebui să respecte o regulă luni, marți și miercuri, zile ce vor fi nelucrătoare și în care elevii nu vor merge la școală.

Regula pe care vor trebui să o respecte șoferii în cele trei zile libere

Potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în zilele de 29, 30 noiembrie şi 1 decembrie, între orele 6.00 şi 22.00, va fi impusă o restricție de circulaţie pentru maşinile de peste 7,5 Tone. Regula nu se referă la autovehiculele destinate exclusiv transportului de persoane.

Mai exact, mașinile mai grele de 7,5 tone, altele decât cele folosite exclusiv pentru transportul de persoane, nu vor putea circula în intervalul menționat pe DN7, Piteşti (intersectia DN7 cu DN7C) – Râmnicu Vâlcea – Veştem (intersectia DN7 cu DN 1), pe ambele sensuri. Potrivit CNAIR, încălcarea acestei reguli reprezintă o contravenţie şi se sancţionează cu amendă.

Anunt soferi. Regula pentru luni, marti si miercuri
Masini pe sosea

Ziua de 29 noiembrie, punte între weekend și două sărbători legale

Ziua de luni, 29 noiembrie, va fi nelucrătoare, prin Hotărâre de Guvern, ca punte de legătură între weekend și 30 noiembrie, Sfântul Andrei, și 1 Decembrie, Ziua Națională a României. Copiii nu vor merge la școală, iar mulți dintre angajați nu vor lucra. Totuși, nu toată lumea se va putea bucura de această minivacanță de cinci zile.

”Pentru personalul instituţiilor şi autorităţilor publice, ziua de 29 noiembrie 2021 se stabilește ca zi liberă. (2) Pentru recuperarea zilei de muncă stabilită ca zi liberă potrivit alin. (1), instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 decembrie 2021 potrivit planificărilor stabilite. (3) Pentru munca prestată potrivit alin. (2) nu se acordă timp liber corespunzător.

Art. 2. — Prevederile art. 1 nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii. Art. 3. — Prevederile art. 1 nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 29 noiembrie 2021 şi nici participanţilor în aceste procese”, arată hotărârea de Guvern ce a fost semnată de prim-ministrul interimar, Florin Cîțu, înainte ca Nicolae Ciucă să fie învestit în funcție.

Codului Muncii prevede ca persoanele care nu pot beneficia de liber la datele declarate nelucrătoare să primească libere în compensare, în următoarele 30 de zile. În caz contrat, acești angajați trebuie să primească un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100% din cel corespunzător muncii prestate în programul normal.

Urmăriți Impact.ro și pe