Anunţ oficial. Toți elevii din București revin la școală. Iată de când

Nicu Stan 18.05.2021, 14:02
Anunţ oficial. Toți elevii din București revin la școală. Iată de când

Anunţ oficial. Toți elevii din București revin la școală. De când se va întâmpla asta, vedeți în articolul de mai jos.

Gata cu școala online. De când se întorc în bănci elevii din București

Este anunţ oficial. Toți elevii din București revin la școală începând de miercuri, 19 mai. Elevii vor participa normal la ore, în băncile școlilor, potrivit deciziei luate de Comitetul Municipal de Urgență al Bucureștiului.

Prefectul Alin Stoica a făcut anunț cu revenirea tuturor elevilor în școli, după ce comitetul municipal s-a întrunit ca urmare a scăderii rate de infectare din București.

Gata cu scoala online. Elevii din Capitala merg cu totii la scoala
Gata cu scoala online. Elevii din Capitala merg cu totii la scoala

Părinții care aduc sau iau copiii de la școală trebuie să poarte mască

Prefectul Alin Stoica a explicat că masca este obligatorie pe o rază de 50 de metri în preajma unităților școlare, fiind vorba de cei care staționează acolo, respectiv părinții care își iau sau își aduc copiii la școală.

De asemenea, dacă se constată că un copil este infectat, consiliul de administrație al școlii va lua decizia de a trece clasa respectivă în online, cu avizul DSP și al ISMB.

Ce reguli trebuie să respecte elevii în școală

O școală se va închide dacă se constată că sunt mai multe cazuri de elevi bolnavi din mai multe clase sau profesori care predau la mai multe clase ale acelei școli.

De asemenea, elevii care merg de miercuri la școală trebuie să știe că în unitatea școlară se păstrează aceleași reguli de protecție. Regulile pe care elevii vor trebui să le respecte atâta timp cât sunt la școală sunt: distanțare, mască sanitară, dezinfectarea spațiilor, aerisirea claselor, conform prefectului Alin Stoica.

La cât a ajuns rata de infectare în București

Rata de infectare în București continuă să scadă și a ajuns astăzi la 0,89 la mia de locuitori, conform informațiilor transmise de Direcția de Sănătate Publică.

”A fost convocat deja Comitetul. Am văzut care este rata de incidența, se păstrează trendul. Am discutat cu DSP, se confirmă acest trend descendent pentru următoarea perioada, cel puțin dacă nu apar surprize”, a spus prefectul Capitalei, cu privire la rata de infectare de azi din București, de 0,89 la mia de locuitori.

Cum s-a stabilit ca toți elevii să meargă la școală

Ședinșa CMBSU a avut loc astăzi după ce, luni seară, a fost publicat în Monitorul Oficial ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății care modifică prevederea potrivit căreia se stabilesc scenariile în care funcționează școlile, grădinițele, precum și universitățile.

Urmăriți Impact.ro și pe