Anunț oficial de la Renault! Ce măsuri s-au anunțat la Dacia. “Acest lucru este esenţial pentru revenirea grupului”

Andrei Cezar 03.09.2020, 19:56
Anunț oficial de la Renault! Ce măsuri s-au anunțat la Dacia. “Acest lucru este esenţial pentru revenirea grupului”

Schimbarea conducerii de la Renault vine cu o nouă viziune asupra concernului francez. Producătorul își dorește un plan de reorganizare a grupului în jurul mărcilor sale, respectiv: Renault, Dacia, Alpine și New Mobilit, potrivit unui comunicat de presă citat de Agerpres.

Anunț oficial de la Renault! Ce măsuri s-au anunțat la Dacia

O astfel de abordare ar duce la crearea unei structuri organizaționale mai simple și mai orientate către rezultate. În același timp, va fi întărit sentimentul apartenenței echipelor grupate pe mărci și motivația acestora, potrivit Renault.

“Compania trebuie să facă trecerea de la o căutare a volumelor la o căutare de valoare şi profitabilitate. Organizarea în jurul a patru mărci puternice va permite lucrul într-un mod mai simplu, mai orientat spre pieţe şi spre consumatori, în căutarea celui mai bun rezultat posibil. Acest lucru este esenţial pentru revenirea grupului”, a declarat noul director general de la Groupe Renault, Luca de Meo.

În cadrul acestui proiect, procesul de reflecţie cu privire la crearea, organizarea şi implementarea noilor unităţi de business va fi pilotat de Luca de Meo, CEO-ul grupului pentru Renault, Denis Le Vot pentru Dacia, Cyril Abiteboul pentru Alpine şi Clotilde Delbos pentru New mobilities.

Anunț oficial de la Renault! Ce măsuri s-au anunțat la Dacia.
Anunț oficial de la Renault! Ce măsuri s-au anunțat la Dacia. “Acest lucru este esenţial pentru revenirea grupului”

Renault a preluat Dacia în 1999

De asemenea, Renault a mai precizat că imediat după ce va finaliza planul de reorganizare, va fi comunicat și reprezentanților angajaților.

Grupul Renault este unul dintre cele mai longevive din lume. Apărut în 1898, constructorul de automobile s-a extins până în prezent în 134 de țări, iar la nivelul anului 2019 a raportat un volum de vânzare de aproximativ 3,8 milioane de autovehicule.

În 1999, grupul francez a preluat Dacia, iar în 2004 a relansat uzina de la Mioveni odată cu apariția primului model de Logan. În decursul anilor, Dacia a devenit un pion important pe piața auto din Europa, adresându-se în special oamenilor care își doresc mașini noi și bune la prețuri accesibile.

Urmăriți Impact.ro și pe