Anunț major pentru românii care se pregătesc să călătorească în Anglia. Noi reguli Covid pe care să le știi înainte de a te urca în avion

Cătălina Burghelea 06.01.2022, 06:58
Anunț major pentru românii care se pregătesc să călătorească în Anglia. Noi reguli Covid pe care să le știi înainte de a te urca în avion

Vești bune pentru românii care intenționeză să călătorească în Marea Britanie, începând cu ziua de vineri, 7 ianuarie, ora locală 04:00. Guvernul britanic a schimbat regulile de călătorie cu avionul, în contextul pandemiei de coronavirus. Astfel, toți cei care au rezervat un bilet de avion cu destinația Londra sau alt mare oraș din UK trebuie să știe asta.

Veste bună pentru românii care vor călători în Marea Britanie

Pasagerii vaccinați cu schema completă și cei sub 18 ani nu vor mai fi nevoiți să prezinte testele Covid făcute înaintea călătoriei către Anglia, anunță Guvernul pe internet. Călătorii vor trebui să facă doar un test rapid Covid, în locul celui PCR, dacă ajung pe teritoriul țării, duminică, 9 ianuarie, după ora locală 04:00.

Mai mult, autoritățile medicale britanice nu mai cer autoizolare înaintea primirii rezultatului negativ la test. Prin renunțarea la testarea PCR și autoizolare, guvernul vrea să sprijine redeschiderea în siguranță a călătoriilor internaționale, a precizat secretarul de stat pentru Transport, Grant Shapps, prin intermediul Twitter, în condițiile în care varianta Omicron este cea dominantă în Regatul Unit.

Noi reguli Covid stabilite de către autorități

Românii trebuie să știe că testul rapid Covid poate fi făcut în a doua zi după sosirea în Anglia. Dacă rezultatul este pozitiv, va fi nevoie de un test PCR, pentru a identifica posibile variante noi. Persoanele infectate intră în izolare doar în momentul în care află că sunt pozitive.

Ministrul britanic al Sănătăţii, Sajid Javid, a afirmat recent că nu vor fi introduse noi restricţii în Anglia, în pofida creșterii de cazuri cu tulpina sud-africană Omicron.

„Numărul (persoanelor) de la unităţile de terapie intensivă sunt stabile şi nu urmează pentru moment traiectoria pe care am văzut-o anul trecut în această perioadă, în timpul valului Alfa”, a precizat Sajid Javid, într-un articol Daily Mail.

Carantina în România se reduce la 10 zile

Soluții cheie pentru a putea „trăi cu virusul”

Executivul a decis să nu impună noi restricţii în timpul sărbătorilor de iarnă, spre deosebire de Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord, Javid explicând că astfel de măsuri ar trebui luate doar în ultimă instanţă.

„Restricţiile asupra libertăţii noastre nu trebuie introduse decât în ultimă instanţă”, a declarat Sajid Javid.
Ministrul britanic al Sănătăţii a mai spus că trebuie obţinute soluții pentru a putea „trăi cu virusul”, prin vaccinare, tratamente şi depistare masivă.

Covid-19 în Anglia: Câte cazuri de coronavirus sunt

Regatul Unit al Marii Britanii are peste 149.000 de decese şi înregistrează în fiecare zi noi recorduri de contaminări. Presa locală a scris că guvernul ar putea prelungi recomandarea de telemuncă, măsură deja în vigoare de la mijlocul lui decembrie.

Până acum, au fost aproape 14 milioane de cazuri confirmate de coronavirus în Marea Britanie și peste 149.000 de persoane au murit, arată cifrele guvernamentale. Cu toate acestea, aceste date includ doar persoanele care și-au pierdut viața în decurs de 28 de zile de la testarea pozitivă pentru coronavirus, notează BBC.

90% dintre persoanele cu vârsta de 12 ani și peste din Anglia au primit prima doză de vaccin, 83% au primit a doua doză și 60% au primit rapelul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...