Anunț important pentru utilizatorii Netflix. Se pregătesc schimbări mari, clienții vor fi nemulțumiți

Andra Daoud 15.07.2022, 13:05
Anunț important pentru utilizatorii Netflix. Se pregătesc schimbări mari, clienții vor fi nemulțumiți

Neflix pregătește o serie de schimbări, iar unele dintre acestea nu vor fi deloc pe placul clienților. Platforma de streaming este pe cale să încalce una dintre promisiunile făcute clienților în momentul lansării, iar primele demersuri în acest sens au fost deja făcute. Despre ce schimbare este vorba, de când se va aplica și cum vor fi afectați cei care au abonamente.

Netflix pregătește o schimbare importantă pentru clienți

Clienților Netflix li se pregătește o schimbare care nu va fi pe placul tuturor. Platforma de streaming renunță la angajamentul de a nu difuza reclame și a făcut demersurile pentru a introduce un nou tip de abonament, care va conține și publicitate. Presa internațională scrie că Netflix a bătut palma cu Microsoft, pentru un plan tarifar nou, care va avea incluse și reclame. Tariful pentru acest tip de abonament va fi însă mai mic.

Microsoft va fi, așadar „partenerul de vânzări și publicitate” al celor de la Neflix, după cum au anunțat reprezentanții platformei de streaming. Potrivit informațiilor publicate în The Wall Street Journal, se pare că în spatele deciziei Netflix de a colabora cu Microsoft ar sta două motive principale.

Primul ar fi acela că Microsoft, spre deosebire de Google sau Comcast, alte companii active în industria publicității, nu are o platformă proprie de streaming care să fie la concurență cu Netflix. Al doilea motiv are legătură cu faptul că Microsoft a achiziționat în trecut Xandr, o companie ce lucrează la dezvoltarea unui sistem de cookies care să fie folosit pentru reclame.

Anunt important pentru utilizatorii Netflix. Se pregatesc schimbari mari, clientii vor fi nemultumiti
Abonamentele Netflix cu reclame vor avea un pret mai mic

Când va fi disponibil abonamentul Netflix cu reclame

Primele informații legate de faptul că Netflix plănuiește să introducă reclame, odată cu un nou plan tarifar, au apărut în luna mai. Acum a venit și confirmarea, însă deocamdată cei de la Netflix nu au anunțat o dată oficială de lansare a noului abonament. Presa internațională scrie că acesta ar urma să fie disponibil la finalul anului 2022.

Cei de la Netflix vor introduce noile versiuni de abonament pentru cele deja disponibile. Astfel, clienții se vor putea bucura de aceeași calitate video și același număr de dispozitive de pe care se vor putea conecta, însă la un preț mai mic, pentru că vor fi reclame.

Decizia vine la câteva luni după ce Netflix a raportat o scădere a numărului de abonați, dar și o scădere a producțiilor de pe platformă. Astfel, gigantul va recurge la o strategie pe care o aplică și alte servicii, precum Disney Plus, intrat recent pe piața din România: oferă același conținut la aceeași calitate, dar la un preț mai mic și susținut de reclame.

 

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe