Anunț important pentru toți pensionarii. ”Încercăm să le facem o surpriză”. Ce se va întâmpla de Paște

Luiza Moldovan 30.03.2020, 09:36
Anunț important pentru toți pensionarii. ”Încercăm să le facem o surpriză”. Ce se va întâmpla de Paște

Poșta Română, surpriză pentru toți pensionarii! Directorul companiei anunță că se fac demersuri uriașe pentru ca oamenii să-și primească pensia chiar mai repede decât era preconizat, pentru ca aceștia să aibă bani în casă înaintea sărbătorii de Paști.

„Vrem ca banii să ajungă cât mai repede în casa oamenilor”

Pensiile vor începe să fie aduse în casele oamenilor începând cu 1 aprilie. Este anunțul făcut de Horia Georgescu, directorul companiei, citat de adevarul.ro.

„Încercăm să le facem o surpriză pensionarilor. Poșta Română face demersuri ca pensiile să ajungă mai repede la beneficiari, astfel încât toată lumea să aibă bani în casă înaintea sărbătorilor pascale”, a spus Horia Georgescu.

Managerul Poștei Române a profitat de ocazie ca să sublinieze rolul uriaș pe care-l au poștașii în aceste vremuri, pentru că sunt nevoiți să facă față unei presiuni uriașe de muncă fizică și de presiune psihică.

Pensionarii să stea liniștiți. Pensiile vin!
Pensionarii să stea liniștiți. Pensiile vin!

“Noi, împreună cu colegii mei (pentru că ei sunt, de fapt, eroii acestei situaţii, poştaşii, factorii poştali) vom încerca să facem toate demersurile necesare pentru a ajunge chiar mai repede decât calendarul normal. Nu pot să promit acest lucru la acest moment, dar facem absolut tot ce ne stă în putere ca să ajungă banii cât mai repede la toţi pensionarii, să aibă toată lumea bani în casă înainte de sărbătorile pascale. Noi încercăm să facem o surpriză pensionarilor şi încercăm să venim cât mai repede la uşa fiecărui pensionar”, a promis Horia Georgescu, managerul companiei Poșta Română.

Calendarul normal de distribuire a prestaţiilor sociale și a pensiilor, este 1 – 15 aprilie, dar eforturile se îndreaptă acum către accelerarea distribuirii acestora. Horia Georgescu a recomandat oamenilor să folosească, pe cât se poate, propriul pix pentru semnarea taloanelor și să păstreze o distanță considerabilă față de factorii poștali, care, la rândul lor, vor fi echipați cu tot ce este necesar pentru protecția lor: măști și mănuși de unică folosință.

Gestul remarcabil făcut de Poșta Română
Gestul remarcabil făcut de Poșta Română

„Pe cât posibil, pensionarii să semneze cu propriile pixuri!”

Pentru ca oamenii să evite să atingă banii, Horia Georgescu se gândește la un sistem ca aceștia să fie livrați în plicuri, să fie prenumărați, astfel ca perioada contactului dintre destinatar și factorul poștal să fie cât se poate de scurtă.

„Ca măsuri particulare, în acest moment, avem toţi factorii poştali care vor fi pe teren în această perioadă, dotaţi cu măşti şi mănuşi.

Totodată, încercăm să găsim o variantă cât mai eficientă, să punem banii în plic pentru a limita interacţiunea dintre pensionari şi factorii poştali, astfel încât momentul în care se aduc efectiv banii în casa omului să dureze cât mai puţin, să fie banii prenumăraţi, să putem să transmitem direct plicul respectiv.

Totodată, avem rugămintea faţă de absolut toţi pensionarii, în măsura în care este posibil, să folosească pixuri proprii în momentul în care semnează taloanele de pensii şi se atestă că am dus respectivele pensii în casa omului”, a adăugat Horia Georgescu.

Urmăriți Impact.ro și pe