Anunț important pentru toți cei care au carduri bancare. Ce se va întâmpla cu ele în următorii ani

Elena Avramescu 04.08.2020, 14:42
Anunț important pentru toți cei care au carduri bancare. Ce se va întâmpla cu ele în următorii ani

Schimbare majoră care va afecta o mulțime de oameni care dețin carduri bancare. A fost făcut anunțul oficial, care va produce mulțumire. Decizia a fost luată din cauza degradării mediului și a încălzirii globale.

Anunț important pentru toți cei care au carduri bancare

În ultimul timp, problemele de mediu au fost plasate pe loc secund de către cei mai mulți dintre actorii mondiali, astfel că s-a decis că este nevoie de o schimbare majoră. Este vorba despre Mastercard, care promite o transformare radicală, anunțând o posibilă trecere de la cardurile de plastic la o alternativă ecologică.

În momentul de față sunt produse în jur de șase miliarde de carduri anual pe glob, ceea ce contribuie la producerea a 5,7 milioane de tone de deșeuri de plastic. Cardurile sunt realizate dintr-un polimer sintetic de plastic, numit PVC iar obținerea PVC-ului se face cu ajutorul sărurilor și al petrolului. În acest sens, rezistența sa duce la decenii în care acesta se degradează și se transformă în microparticule de plastic, acestea putând fi mai ușor absorbite de sol.

Anunț important pentru toți cei care au carduri bancare
Anunț important pentru toți cei care au carduri bancare

Ce se va întâmpla cu cardurile bancare în următorii ani

În acest sens, Mastercard a propus o schema numită Parteneriatul Plăților Verzi prin care să se înlocuiască materialele plastice din care sunt realizate cardurile cu materiale prietenoase cu mediul.

Astfel, peste 60 de instituții financiare au adoptat formal acest parteneriat și și-au asumat producerea cardurilor utilizând materiale reciclabile, biodegradabile, din surse bio și oceanice. Printre acestea se numără și Credit Agricole și Banca DBS din Taiwan.

„În acest mod, toată lumea are de câștigat – este mai bine pentru mediu, mai bine pentru afaceri și mai bine pentru nevoile consumatorilor” a declarat Ajay Bhalla, președinte al departamentului de informații al Mastercard. În 2017 s-a mai încercat această tentativă, când cardurile bancare ecologice au fost puse pe piață de o banca din Olanda.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...