Anunț important pentru șoferii cu mașini pe benzină și motorină. Ce se întâmplă cu prețul carburanților până în 2022

Madlen Moraru 30.07.2020, 16:00
Anunț important pentru șoferii cu mașini pe benzină și motorină. Ce se întâmplă cu prețul carburanților până în 2022

Șoferii cu mașini pe benzină și motorină trebuie să țină cont de un anunț făcut de curând de către specialiștii din această industrie. Este vorba despre o schimbare la prețul carburanților, ce se va aplica însă abia din anul 2022.

Anunț important pentru șoferii cu mașini pe benzină și motorină

Șoferii români care dețin o mașină ce funcționează cu carburanții clasici, benzină și motorină, au parte de o surpriză. De curând a fost anunțat că acest tip de carburanți vor suferi modificări la nivel de preț, însă sesisabile abia din anul 2022. Reprezentanții OMV Petrom care au inițiat acest anunț au fost de părere că momentul va fi resimțit abia peste doi ani, deși au mai existat fluctuații în favoarea clienților în ultima perioadă. Pandemia cu noul virus a mai însemnat și o reducere de preț pentru carburanți, nu doar în țara noastră.

Anunț important pentru șoferii cu mașini pe benzină și motorină. Ce se întâmplă cu prețul carburanților până în 2022
Reprezentanții OMV Petrom au anunțat ce se va întâmpla până în 2022 cu prețul pe carburanți

Reprezentanții de la OMV Petrom au susținut recent că piața suferă modificări și-n prezent, însă la nivelul celor despre carburanți se va reveni la un normal, pe care românii îl cunoșteau înaintea crizei, abia în 2022. Pentru șoferii români acest lucru s-ar putea traduce prin vești bune, pentru că prețurile vor rămâne scăzute la motorină și benzină, cel puțin o perioadă.

În plus, este un semnal foarte amplu al faptului că economia mondială va avea de suferit din pricina acestui segment. Atât vânzările de motorină, de benzină, dar și de kerosen făcute de OMV Petrom au fost în scădere în al doilea trimestru. Vânzările totale au scăzut cu 25%, pe perioada lunilor aprilie-iunie, față de perioada similară din 2019. Totul ca urmare a restricțiilor de circulație, din momentele în care a fost instaurată starea de urgență în România.

Ce se va întâmpla cu prețul pe carburanți, până în 2022

„În trimestrul al doilea, cererea de produse petroliere a fost puternic afectată, ceea ce se va reflecta în scăderi pe tot anul, chiar dacă vedem o tendință de recuperare în această perioadă, mai bună decât am estimat inițial. Credem că rezultatele pe acest an vor fi cu aproximativ 10% mai mici decât în 2019, în ceea ce privește cererea de carburanți”, a transmis Radu Căprău, reprezentantul Petrom.

Urmăriți Impact.ro și pe