Anunț important pentru românii cu mașină pe benzină și motorină. Ce se întâmplă la pompă chiar de la 1 ianuarie

Mihai Roșoiu 02.12.2020, 17:16
Anunț important pentru românii cu mașină pe benzină și motorină. Ce se întâmplă la pompă chiar de la 1 ianuarie

Din păcate, anul 2021 nu va începe cu vești bune pentru conducătorii auto. De curând a apărut un anunț important pentru românii cu mașină pe benzină și motorină. Specialiștii anunță schimbări, iar conducătorii auto trebuie să știe ce se întâmplă la pompă chiar de la 1 ianuarie. Anul viitor vine să contrazică toate previziunile făcute în urmă cu ceva vreme de companiile care produc și comercializează carburanți auto.

Anunț important pentru românii cu mașină pe benzină și motorină

Conducătorii auto primesc o veste proastă. Benzina și motorina se scumpesc în prima zi a lunii ianuarie a anului 2021. Prețul carburanților la pompă urmează să crească odată cu intrarea în noul an. Majorarea este anunțată încă de pe acum și vine ca urmare a modificării accizelor. Informația a fost furnizată deja de Ministerul Finanțelor Publice, ceea ce înseamnă că scumpirea se va produce sută la sută.

Anunt important pentru romanii cu masina pe benzina si motorina. Ce se intampla la pompa
Anunt important pentru romanii cu masina pe benzina si motorina. Ce se intampla la pompa

Actele normative în vigoare specifică în mod clar că accizele carburanților se modifică la fiecare început de an calendaristic, iar Codul Fiscal este locul în care găsim informația completă. Astfel, din prima zi a anului ce se apropie, conducătorii auto vor fi obligați să scoată mai mulți bani din buzunar pentru alimentarea mașinilor.

Cu ce sumă se vor majora prețurile carburanților

“Nivelul accizelor aplicabil de la data de 1 ianuarie a fiecărui an este nivelul prevăzut în anexa nr. 1, actualizat cu creșterea prețurilor de consum din ultimele 12 luni, calculată în luna septembrie a anului anterior celui de aplicare, față de perioada octombrie 2014 – septembrie 2015, comunicată oficial de Institutul Național de Statistică până la data de 15 octombrie. Nivelul accizelor actualizat se publică pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, de regulă până la data de 20 octombrie, dar nu mai târziu de data de 31 decembrie a fiecărui an”. se specifică în Codul Fiscal.

Astfel, potrivit informațiilor oficiale, prețul pentru un litru de motorină sau benzină va fi mai mare cu aproximativ 6 bani pe litru. După anunțul Ministerului Finanțelor Publice, costurile pentru carburanți vor crește față de cele actuale.

Anunț important pentru românii cu mașină pe benzină și motorină. Ce se întâmplă la pompă chiar de la 1 ianuarie 2021 a devenit oficial. Potrivit estimărilor, prețul pentru carburanți va fi majorat cu 6 bani pe litru. Rămâne de văzut ce sume vor percepe cei patru mari jucători de pe piața românească începând cu 1 ianuarie 2021. Cei mai importanți comercianți de carburanți auto din România sunt LukOil, Rompetrol, OMV Petrom și MOL. Media vânzărilor la nivel național este de aproximativ 6 miliarde de litri de carburanți pe an.

Urmăriți Impact.ro și pe