Anunț important pentru pensionari! Se întâmplă din septembrie. La cât ajunge pensia minimă

Stefan Daniel 30.08.2019, 14:25
Anunț important pentru pensionari! Se întâmplă din septembrie. La cât ajunge pensia minimă

Ministrul Muncii a avut un anunț important pentru pensionari. El a spus, încă o dată, ce se va întâmpla din septembrie cu pensia minimă și, da, e o veste bună. Pe hârtie. Pentru că în realitate, acea mărire va zbura din pensionarilor mult mai repede decât vor veni. Marius Budăi a recunoscut că Legea pensiilor a dat mari bătăi de cap, pentru că, evident, trebuie să ai grijă cât iei și de la cine, ca să dai la alții. E problematic să iei bani în plus de la salariații care au copii de crescut și să-i dai la pensionari care nu sunt decât persoane necunoscute. Pentru mulți pensionari însă, astfel de detalii sunt irelevante. Ei își vor „drepturile”.

Veste bună pentru pensionari. Cum se traduce modificarea valorii punctului de pensie

Anunț important pentru pensionari! Se întâmplă din septembrie. La cât ajunge pensia minimă
Pensionarii s-au plictisit de când așteaptă acele majorări de pensie

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit despre Legea pensiilor care prevede majorări de la 1 septembrie. Este vorba despre un plan de majorări care va continua și anul viitor.

„Aș putea să folosesc acest moment din punct de vedere politic, dar cum bine știți nu o să o fac pentru că eu nu îmi permit să îi panichez pe părinții și pe bunicii noștri. Suntem în situația în care la această dată, toate cupoanele, absolut toate cele cinci milioane de cupoane, sunt calculate cu modificarea valorii punctului de pensie de la 1100 de lei la 1265 de lei.”

Veste bună pentru pensionari. la cât va ajunge pensia minimă

Anunț important pentru pensionari! Se întâmplă din septembrie. La cât ajunge pensia minimă
Ministrul Muncii prezintă această majorare într-o manieră în care te face să crezi că până și cei mai săraci pensioari se vor scălda în bani. Nu va fi așa

Marius Budăi și-a continuar discursul și a spus și la cât va ajunge pensia minimă, care, într-adevăr, te plasează la limita supraviețuirii. Dar aici depinde foarte mult de cât ai muncit în tinerețe, în ce domeniu.

„În aceste zile s-au făcut deja primele plăți către Poșta Română. Din 2 septembrie vor începe distribuirea pensiilor. Cei care primesc banii pe card îi vor putea primi după data de 14-15 septembrie. Inclusiv pensia minimă a fost majorată și ea de la 640 la 704 lei. Aici am avut o mică intervenție în comisia pentru buget din Camera Deputaților, atunci când a intrat în dezbatere Ordonanța 114, au fost colegii din opoziție care au vrut să abroge în primă fază. Am făcut un apel la cumpătare și înțelegere.”

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe