Anunț important făcut de Rareș Bogdan despre intrarea României în Schengen. Discuția cu Angela Merkel

Raluca Juncu 15.07.2020, 14:54
Anunț important făcut de Rareș Bogdan despre intrarea României în Schengen. Discuția cu Angela Merkel

Rareș Bogdan a oferit un interviu în care a discutat despre cum vede problemele actuale cu care se confruntă România, atât la nivel de politic internă, cât și în ceea e privește politica extrenă, prin prisma poziției sale de europarlamentar. Fostul jurnalist a amintit și de o discuție pe care a avut-o recent cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Ce a discutat Rareș Bogdan cu Angela Merkel

Întors de la Bruxelles într-o scurtă vacanță pe litoralul românesc, europarlamentarul PNL a atins mai multe subiecte pe care le-a dezbătut într-un interviu recent, acordat pentru Fanatik.ro. Rareș Bogdan povestește despre o discuție pe care a avut-o cu Angela Merkel, la Bruxelles.

Sursa foto: Inquam Photos/ Adriana Neagoe
Sursa foto: Inquam Photos/ Adriana Neagoe

„Am urmărit-o mult în plen, dar inclusiv la Grup, unde am avut un dialog pe tema Schengen și este mult mai directă decât crede lumea. Politicienii români ar trebui să învețe din asta… Nu se ascunde în spatele cuvintelor, îți răspunde clar, indiferent dacă îți place sau nu ce îți spune. A răspuns cu amabilitate și cu răbdare. Gândește-te că, deși este cel mai puternic lider politic al Europei, a răspuns, timp de două ore, întrebărilor tuturor și nu a ocolit niciun subiect. Nu știu cum se comportă Angela Merkel în plan personal, dar mi s-a părut extrem de bine pregătită și de serioasă. Nu prea a zâmbit foarte mult, dar nici nu prea avea motive s-o facă (…)

I-am spus… ce ar fi Europa fără cultura ei extraordinară, fără Notre-Dame, fără Domul din Milano, fără Domul din Koln, fără Luvru… În schimb, întrebarea mea a fost foarte directă și dânsa mi-a răspuns foarte direct”, a declarat Rareș Bogdan.

Europarlamentarul a discutat cu cancelarul despre posibilitatea ca României să intre în Schengen, cu precădere în setorul aero-portuar.

„Eu am întrebat-o dacă în 6 luni vom putea fi membri Schengen, măcar în sectorul aero-portuar și mi-a spus că, din păcate, aici nu poate să-mi ofere un răspuns satisfăcător. Mi-a spus că nu vom fi, pentru că sunt țări care se opun, ne acuză ba pe noi, ba pe bulgari că nu respectăm regulile. Eu cred că este un joc politic pe care îl face Olanda, care a atras și alte două, trei, țări mai mici. România merita în Schengen, cred că și doamna Merkel știe asta, dar deocamdată influența olandeză este destul de mare”, a mai spus Rareș Bogdan.

Urmăriți Impact.ro și pe