Anunț important despre voucherele pentru alimente. Sute de mii de români sunt vizați

Badea Violeta 15.09.2022, 08:58
Anunț important despre voucherele pentru alimente. Sute de mii de români sunt vizați

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a alimentat cu a doua transă de bani, din totalul celor patru tranșe, cardurile valide. Astfel, românii au primit cei 250 de lei pe carduri, dar, începând de luna aceasta, condițiile de eligibilitate s-au modificat. Află ce categorii de persoane beneficiază de vouchere!

Noi categorii de persoane au primit vouchere de alimente

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță că a alimentat cardurile cu cea de-a doua tranșă în valoare de 250 de lei. Prin urmare, beneficiarii pot folosi banii pentru a-și achiziționa alimente și mese calde.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene mai anunță că, începând de luna aceasta, mai multe categorii de persoane au intrat în posesia voucherelor.

„La 26 august, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a încărcat o nouă tranșă, numărul II, de 250 de lei pe cardurile sociale oferite prin programul Sprijiin pentru România.

Valoarea totală a tranșei II se ridică la aproape 600.000.000 lei și a ajuns la aproximativ 2,4 milioane de români. Tranșa II cuprinde și o serie de noi beneficiari deveniți eligibili după startul programului, care vor primi cardurile în cursul acestei luni.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a efectuat la 26 august plățile aferente tranșei II din ajutorul de 1.000 de lei oferit prin programul Sprijin pentru România, pentru un număr de 2,4 milioane de beneficiari care au intrat în posesia cardurilor.”, se precizează în comunicatul MIPE, potrivit Antena 3.

Anunt pentru cei care au primit vouchere de alimente in transa a doua
Anunt pentru cei care au primit vouchere de alimente in transa a doua

„Patru tranșe a câte 250 de lei”

În cadrul aceluiași comunicat, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene le reamintește românilor că sunt în total patru tranșe a câte 250 de lei, oferite o dată la două luni, până la finalul acestui an.

„Reamintim că sunt IV tranșe a câte 250 de lei, oferite o dată la două luni, până la finalul lui 2022. În această lună se vor distribui și încărca și cardurile pentru categoriile de beneficiari care au devenit eligibili după momentul acordării primei tranșe, sau care au fost omiși din aceasta, însumând aproximativ 91.000 de persoane”, se mai arată în comunicatul transmis de către MIPE.

Listele cu operatorii economici unde pot fi folosite voucherele sunt disponibile AICI. În cazul în care apar modificări, acestea vor fi publicate pe site-ul oficial al MIPE.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...