Anunț important despre Vaccinul Pfizer. Previne formele severe și spitalizarea însă oferă o protecție mult mai scăzută în fața variantei Delta

Badea Violeta, Ozana Mazilu 25.07.2021, 10:55
Anunț important despre Vaccinul Pfizer. Previne formele severe și spitalizarea însă oferă o protecție mult mai scăzută în fața variantei Delta

Anunț important despre Vaccinul Pfizer. Ministerul Sănătății din Israel a publicat un raport care arată ce eficiență are serul împotriva noii tulpini a virusului. Previne formele severe și spitalizarea însă oferă o protecție mult mai scăzută în fața variantei Delta!

Anunț important despre Vaccinul Pfizer

Ministerul Sănătății din Israel a publicat un raport care arată că vaccinul anti-Covid-19 Pfizer are o eficiență de doar 39% în prevenirea infecțiilor provocate de tulpina Delta. Cu toate astea, specialiștii spun că serul oferă o protecție puternică împotriva formelor severe de boală și a spitalizării.

În perioada 20 iunie și 17 iulie, cercetătorii au evaluat mai multe persoane și au descoperit că cifra de eficacitate este în scădere față de estimarea anterioară, de 64%. Acest lucru contrazice constatările cercetătorilor din Marea Britanie, care au arătat că vaccinul anti-Covid-19 Pfizer are o eficiență de 88% împotriva variantei Delta.

În plus, aceștia spun că ar avea o eficiență de 41% în prevenirea infecțiilor simptomatice provocate de noua tulpină a coronavirusului. Cu toate acestea, studiul realizat în Israel arată că vaccinul cu două doze are o capacitate foarte ridicată de a preveni formele grave ale bolii. Eficaciența acestuia este de 88% împotriva spitalizării și de 91% împotriva formelor severe, conform datelor publicate de israelieni.

„Trebuie să fim conștienți de faptul că, cu timpul, eficacitatea acestor vaccinuri poate scădea”, a ținut să precizeze dr. Isaac Bogoch, profesor de boli infecțioase la Universitatea din Toronto.

Anunț important despre Vaccinul Pfizer
Anunț important despre Vaccinul Pfizer

Previne formele severe și spitalizarea însă oferă o protecție mult mai scăzută în fața variantei Delta

Studiul din Israel poate fi diferit de alte cercetări, deoarece unele țări au avut acces la vaccinuri de mai mult timp decât majoritatea celorlalte părți ale lumii. Cei de la Forbes scriu că această actualizare a israelienilor referitoare la vaccinul Pfizer împotriva Delta poate fi extrem de concludentă.

Totuși, incertitudinea există pentru că ministerul sănătății din Israel nu a făcut publice și datele din spatele rezultatelor sale. Oamenii de știință au spus că există o serie de probleme în modul în care studiul pare să fi fost realizat, fiind o mulțime de semne de întrebare. În urma studiului, israelienii nu au mai urmat pașii necesari pentru a exclude orice alte explicații pentru eficacitatea scăzută.

Israelul este una dintre campioanele vaccinării. Cu toate astea, țara a fost lovită serios de noua variantă Delta. Deși Israelul s-a bucurat de un real succes al campaniei de vaccinare, media curentă a infecțiilor noi zilnice a crescut cu câteva zeci de persoane în fiecare săptămână și oamenii de știință și-au pus întrebări legate de eficiența acestui ser.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...