Anunț important de la meteorologi! Cum se schimbă vremea în țară, după temperaturile de primăvară

Redacția IMPACT 19.02.2020, 14:45
Anunț important de la meteorologi! Cum se schimbă vremea în țară, după temperaturile de primăvară

Vremea se tot schimbă de la o zi la alta. Temperaturi de acum, de afară indică indică valori mai mari decât normalul acestei perioade. Termometrele au indicat marți chiar și 16 grade în Capitală, cu un soare care și-a făcut simțită prezența și care i-a îndemnat pe locuitorii Capitalei să iasă la aer liber, în parcuri sa la terasele din Centrul Capitalei.

Vreme caldă, de primăvară. De când vin ploile

Următoarele zile vor aduce o vreme deosebit de caldă pentru a doua decadă a lunii februarie pe întreg teritoriul țării noastre, luni și marți maximele termice au depășit ușor valoarea de 15 grade Celsius, în special în sud-vest și în zonele subcarpatice.

„Continuăm să avem parte de această masă de aer anormal de cald peste toată zona României. În ceea ce priveşte temperaturile, acestea vor deveni anormal de ridicate, şi în sud, la valori ce vor ajunge luni şi marţi la 16 grade Celsius, iar în acestă perioadă a anului ar trebui să se oprească la 7-8 grade Celsius. Valori de 15 grade vor fi şi în Capitală”, a precizat Simona Căpșună, meteorolog Digi 24.

Cauza pentru această căldură neobișnuită o va constitui un ciclon foarte vast și adânc prezent în nord-vestul continentului, care în primă fază va advecta pe partea sa anterioară un aer tropical dinspre nordul Africii.

„Este foarte frumos afară, am ieşit de la cursuri şi am ieşit puţin la terasă să mâncăm. Sinceră să fiu, mie îmi place zăpada şi aş fi vrut mai multă zăpadă, dar îmi place şi soarele”, spune o tânără, potrivit Digi 24

Miercuri și joi temperaturile vor mai scădea ușor, însă încă vor fi mai ridicate față de normalul specific perioadei. Se vor semnala și precipitații, îndeosebi în a doua parte a săptămânii, în jumătatea sudică a țării, însă forma acestora la șes va fi aproape exclusiv sub formă de ploaie (unele lapovițe și ninsori urmând să se semnaleze numai în sudul Transilvaniei). Vremea începe ușor, ușor să se strice chiar începând e miercuri, transmit meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Urmăriți Impact.ro și pe