Anunț important de la Casa Albă! Când va fi gata vaccinul anti-Covid 19

Andrei Cezar 09.09.2020, 12:29
Anunț important de la Casa Albă! Când va fi gata vaccinul anti-Covid 19

Anunț important de la Casa Albă! Vaccinul împotriva COVID-19 ar putea fi gata mult mai devreme decât ne-am fi așteptat. Șeful de cabinet al lui Donald Trump a făcut precizări esențiale în acest sens, în contextul în care președintele american are în plan să asigure o cantitate de 300 de milioane de doze ale antidotului până în luna ianuarie.

Anunț important de la Casa Albă cu privire la data apariției unui vaccin anti-COVID-19

Apariția unui vaccin eficient împotriva noului coronavirus este cel mai așteptat eveniment ale acestor vremuri. Există, în momentul de față, teste avansate ale unor companii farmaceutice cu privire la eficiența și siguranța vaccinului. Până acum doar rușii au anunțat că au scos deja pe piață un vaccin împotriva virusului, însă nu se știu date concrete despre eficiența lui.

De la Casa Albă vine o veste extrem de importantă. Există de două ori mai multe șanse ca antidotul să apară la sfârșitul lunii octombrie, spune șeful cabinetului președintelui SUA, Mark Meadows. Acesta a mai declarat că în momentul de față există trei studii clinice în desfășurare, realizate cu ajutorul mai multor producători, scrie Mediafax.

Data avansată de oficialii SUA are loc înainte de alegerile pentru peședinția Statelor Unite care se vor desfășura pe 3 noiembrie.

Oficialii americani se așteaptă ca încă de la început un număr mare de oameni să beneficieze de tratament. Conform aceleiași surse, Donald Trump a investit miliarde de dolari în vaccinul contra SARS-CoV-2 și își doreșete ca până în ianuarie să fie gata 300 de milioane de doze.

Anunț important de la Casa Albă! Când va fi gata vaccinul anti-Covid 19
Anthony Fauci

Dr. Anthony Fauci îl contrazice pe Donald Trump

Expertul în boli infecțioase de la Casa Albă, dr. Anthony Fauci, vine să demonteze ipoteza avansată de oficialii americani. El a subliniat faptul că este puțin probabil ca un vaccin să fie scos pe piață înainte de sfârșitul anului și cu atât mai puțin probabil înainte de alegerile din 3 noiembrie.

”Este puțin probabil să avem un răspuns clar la întrebarea dacă un vaccin este sigur și eficient până la alegeri”, a precizat Fauci în cadrul unei conferințe de cercetare în medicină, relatează CNBC, citat de Mediafax.

Experți în boli infecțioase din SUA și-au exprimat îngrijorarea cu privire la procesul de aprobare a vaccinului și consideră că acesta ar putea fi influențat de politică și nu de știință.

Săptămâna trecută, secretarul pentru sănătate și servicii umane, Alex Azar, a dat asigurări că termenul limită de 1 noiembrie nu are legătură cu alegerile prezidențiale.

”Nu are nimic de-a face cu alegerile. Acest lucru are legătură cu livrarea de vaccinuri sigure și eficiente poporului american ât mai repede posibil și salvarea vieții oamenilor”, a precizat Azar.

Urmăriți Impact.ro și pe