Anunţ groaznic pentru elevi. Ce se întâmplă cu cei care aveau note de 6 înainte de pandemie

Ana Anitoiu, Andrei Predoiu 25.11.2021, 19:50
Anunţ groaznic pentru elevi. Ce se întâmplă cu cei care aveau note de 6 înainte de pandemie

Un anunţ groaznic pentru elevi a fost făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Oficialul, care rămâne în funcție după demiterea Guvernului Cîțu și învestirea Cabinetului Ciucă, a dezvăluit ce se întâmplă cu cei care aveau note de 6 înainte de pandemia de coronavirus.

Noi reguli pentru funcționarea școlilor cu prezență fizică

Recent, Sorin Cîmpeanu a declarat că au fost stabilite noi reguli pentru funcționarea școlilor cu prezență fizică. Astfel, în localitățile în care rata de infectare cu noul coronavirus este de sub 3 la mie, toți elevii și preșcolarii pot merge la școală sau grădiniță.

În localitățile în care rata de infectare este de peste 3 la mie, pot face orele de curs cu prezență fizică doar elevii înscriși la școlile cu rata de vaccinare de cel puțin 60% în rândul angajaților. Ceilalți sunt nevoiți să facă școală online. În plus, imediat ce incidența scade sub pragul menționat, din ziua următoare, copiii și adolescenții pot reveni în bănci, fără să se mai aștepte raportarea din ziua de vineri.

Anunt pentru elevi. Ce se intampla cu cei care aveau note de 6 inainte de pandemie
Elevi cu masti de protectie, la scoala

Ce se întâmplă cu elevii care aveau note de 6 înainte de pandemie

Școala în sistem online la care au trecut copiii din România pentru perioade de timp mai scurte sau mai lungi, din cauza pandemiei de coronavirus, a avut consecințe grave asupra elevilor. Potrivit ministrului Educației, cei care obțineau nota 6 înainte de a trece la orele de curs pe Internet sunt în prezent de nota 4.

”Am văzut foarte bine opiniile unor experţi internaţionali în evaluare care ne-au arătat că elevii care aveau nota şase înainte de online sunt acum de nota patru, iar asta este îngrijorător. Asta conduce la abandon şcolar, conduce la creşterea ratei de analfabetism funcţional.

Până când vom avea şcolile din România pregătite, din cele cinci perspective – conectivitate generalizată, disponibilitate generală echipamente IT, conţinut digital pentru toate disciplinele, formarea profesorilor pentru pedagogie digitală şi evaluare relevantă în sistem online – până atunci voi pleda pentru prezenţă fizică. Este un element absolut esenţial”, a declarat, joi, ministrul Educației.

Ministrul Educației, apel către părinți

De asemenea, joi, Sorin Cîmpeanu a făcut un apel către părinții elevilor din România. Oficialul a făcut un apel la responsabilitate pentru administrarea testelor Covid-19 din salivă. El a cerut să fie anunțate la timp și corect rezultatele.

”Este interesul fiecărui copil şi fiecărui părinte. Împreună cu Ministerul Sănătăţii, vom găsi foarte rapid, până când vor fi administrate primele teste, o cale de a promova simplitatea acestei administrări prin mesaje video uşor de înţeles” a declarat Sorin Cîmpeanu. Vezi AICI detalii despre administrarea testelor de salivă!

„Dacă spun asta, iar o să mă înjure”
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...